FeriePULSE er en samlebetegnelse på NMFs ferietilbud for barn som ikke har andre planer i skoleferier. Sammen med fire sørafrikanske musikere og en gjeng praktikanter blir det undervist i sørafrikansk dans og musikk. FeriePULSE er et lavterskeltilbud, et tilbud for både barn som spiller i korps og barn som ikke spiller i korps. FeriePULSE finansieres av Kavlifondet, og Barne-, undoms-, og familiedirektoratet har gitt støtte til prosjektet i 2017 og 2018. Prosjektet foregår en uke i utvalgte ferier, og fyller den med musikk, dans, kunstprosjekter, sunn mat og sosialt samvær.

På scenen i Operaen

Søndag 29. april skal Musikkorpsenes år feires med storslått jubileumskonsert i Operaen i Oslo. På programmet står blant andre Forsvarets Stabsmusikkorps og Ole Edvard Antonsen. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Håkon vil være blant publikum. I tillegg skal barna fra FeriePULSE på scenen.

– Vi ønsker å formidle musikkglede, danseglede, engasjement, allsidighet, samhold og inkludering, sier koreograf Beret Stølen på spørsmål om hva de vil vise frem i Operaen.

Noen av barna har kun spilt i en uke og har aldri danset før.

–  Vi blander barna på tvers av erfaring, alder og bakgrunn. De får spille med praktikanter og det sørafrikanske teamet, som gir av seg selv hele uka. Alle involverte får erfare å spille en viktig rolle i noe større enn dem selv. Og det vil gi en opplevelse og mestring uansett om de vil/kan fortsette med dette, fortsetter hun.

– Når jeg spiller med venner er det ekstra gøy

Vi har tatt en prat med noen av barna som skal delta i forestillingen i Operaen. På spørsmålet om hvorfor de liker å spille i korps eller være med på FeriePULSE, er svarene veldig like.

– Jeg har alltid hatt lyst å spille et instrument siden jeg var liten, og når jeg spiller med venner er det ekstra gøy.

– Jeg har nesten alle vennene mine der, og da er det gøy!

Vennskap, inkludering og sosial helse står sterkt i fokus, og det er tydelig på barna at dette også er noe de selv opplever.

–  Jeg har lyst å være med neste år også fordi det er veldig gøy og mye dans. Og bare det å være med og bli venner med folk jeg ikke kjenner er skikkelig spennende.

Sunn og god mat i pausene er viktig. Kavlifondet har sponset feriePULSE med masse gode produkter.

Sørafrikansk musikk

Den rytmiske, sørafrikanske musikken har falt godt i smak hos barna.

– Det er veldig gøy, bedre enn sånne marsjer fordi da bare går man. Men her er det mer sang og dans og mer rytmisk musikk. Det er bare gøy!

– Det er egentlig det beste jeg vet, fordi man alltid lærer noe nytt og det tar liksom aldri slutt. Her er det noe nytt hele tiden.

Å opptre i operaen er noe de ser frem til, men har en liten advarsel til publikum:

– Det blir ikke akkurat vanlig operamusikk fra oss.

Kongelig publikum

Én ting gjør barna både spent og nervøs; kronprinsens tilstedeværelse. Skrekkblandet fryd og høylytt fnising sprer seg i gruppen.

– Det er veldig nervepirrende og jeg blir litt nervøs. Men så er det jo veldig gøy også fordi vi har jo sett han på TV før så det blir spennende å se hvordan det går!

– Jeg blir litt nervøs, men det er ganske kult og!