Fløytisten Hammerseth har tidligere spilt i Sarpsborg Jente- og guttekorps i over 10 år, og var aktiv i Østfold Ungdomskorps i mye av denne tiden.
– Siden 13-årsalderen har jeg også vært medlem av Greåker Musikkorps hvor jeg fortsatt er med når jeg kan, smiler hun. Men det blir sporadisk, for Hammerseth er en aktiv musiker:
– Nå tar jeg siste året av bachelorgraden min ved Norges Musikkhøgskole. Jeg har tidligere vært på utveksling til Hochschule für Musik und Theater i München. Ellers jobber jeg en del som vikar i orkestre rundt i Norge, blant annet KORK, Harmonien i Bergen, Oslo-filharmonien og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, forteller fløytisten.

Om konserten

Kretskorpsveteran
Hun har flere år bak seg i de gamle kretskorpsene:
– Jeg husker at det var veldig gøy å spille i kretskorpset. Besetningen var større enn i skolekorpset, noe som ga muligheter til å spille et annet repertoar. Det var dessuten en viktig sosial møteplass for mange av de eldste i skolekorpset, og jeg gledet meg alltid til samling med kretskorpset, smiler Hammerseth. Hun ser frem til samlingen i Sarpsborg:
– Jeg gleder meg veldig til å spille med RØST! Jeg tror ikke jeg kjenner noen som spiller der nå, men kanskje viser det seg at det er noen kjente der allikevel.

Sarpsborg-publikummet kan bare begynne å glede seg til 24. januar!