Dette er tredje året Gjensidigestiftelsen støtter prosjektet i regionen, og til sammen har NMF Hordaland mottatt kr 3 300 000,- som kommer korpsene til gode.

 

Stor stemning på NMF-kontoret da Gjensidigestiftelsen dukket opp med gavesjekk til prosjektet Korps på friluftstur i Hordaland.

Stor stemning på NMF-kontoret da Gjensidigestiftelsen dukket opp med gavesjekk til prosjektet Korps på friluftstur i Hordaland.

– Vi synes dette er et strålende prosjekt der musikantene kommer seg ut i turløypene og kombinerer musikkopplevelser med friluftsturer. På denne måten blir det også blest om turløypene som Gjensidigestiftelsen har brukt mye ressurser på å merke både i Hordaland og i resten av landet. Det er også kjekt at turgåere får en ekstra opplevelse når de går tur,  forteller styremedlem i Gjensidigestiftelsen i Hordaland, Wenche Fivelsdal. Hun har selv vokst opp med å spille i skolekorps, og har også spilt i korps på elitenivå i voksen alder.

– Korps er en super aktivitet med et unikt fellesskap. Det sosiale samholdet er fantastisk og svært viktig for mange, forteller hun.

Prosjektet Korps på friluftstur går ut på at korpsene skal ta instrumentene sine med ut i turløypene og spre musikalske opplevelser i nærmiljøet. Målet med turene er å få folk med på tur og skape positiv blest om de lokale turstiene.

Korpsene som blir plukket ut til å delta og gjennomfører kriteriene for prosjektet, vil motta kroner 60 000,-. Pengene skal gå til innkjøp av instrumenter eller til inspirasjonsseminar for korpset.