Fra før har Emilie representert Norge i både EM og VM i tropp, så det er ikke første gang hun stiller i et internasjonalt mesterskap, men det er første gang hun gjør det som solist.

Trener mye

Til vanlig trener Emilie hver ukedag og ofte helger, men prøver å ha en hviledag i uken om det lar seg gjøre. I sommer har hun hatt tilgang på hall annenhver uke, så da har det blitt ren drilltrening de dagene hun har hatt hall, og så har hun hatt fokus på kondisjon og styrke de ukene hun ikke har hatt tilgang på hall. Man må bruke den plassen man har, sier hun, og forteller om rollstrening foran speil på bad og flipstrening i stua.

Vinnerskalle

– Jeg har trent mye med musikk, for det er noe som hjelper meg å føle meg sikrere på programmet jeg skal delta med. I tillegg har jeg forberedt meg mentalt ved å lese litt i mentaltreningsboken min «Norske vinnerskaller». Jeg prøver å være innstilt på at jeg kan programmet mitt, og at jeg gjør dette for opplevelsen, så må jeg bare satse på å være fornøyd med det jeg klarer å prestere der og da, sier Emilie.

Gleder seg

Den 7. august setter Emilie seg på flyet, med retur 13. august.

– Jeg gleder meg mest til å sitte på tribunen og se på alle de fantastiske utøverne når jeg er ferdig på gulvet selv. Målmessig håper jeg bare å unngå sisteplass.

Finn glede i sporten

– Hvilket råd har du til yngre utøvere som ønsker å nå langt?
– Jobb hardt! Med litt flaks og tilfeldigheter kan alt skje. Det viktigste for meg er at jeg elsker det jeg holder på med, og at jeg klarer å holde motivasjonen oppe. Det er viktig å finne glede i sporten vår uten å måtte vinne eller få med seg en pokal hjem.

Vi ønsker Emilie lykke til i Canada!

17 frå Norge til Drill Grand Prix i Canada