Med kun få starter igjen før man lufter ut og rigger om til avslutningskonserten, er det nok å holde fingrene i.
– Vi ligger godt i rute. Dagene flyter godt, det tekniske fungerer, og det er god stemning på tribunen, melder Ingrid Yerlikaya, nasjonal drillkonsulent. Nå venter premieutdeling og uttak til EM.
– Noen overraskelser blir det nok på resultatlistene, mens i andre klasser og divisjoner har vi sett at favoritter har innfridd. Det er jo sånn det skal være.

Forhåndskvalifisering
For første gang er det kun forhåndskvalifiserte som stiller i Solo 1 baton og Drilldans solo preteen, junior og senior. NM korpsdrill er nemlig blitt så populært at det ikke er mulig å gjennomføre konkurransen med åpen påmelding i alle klasser.
– Man legger jo merke til at deltakerne har vært gjennom en kvalifisering. Tilbakemeldingene har vært at dette har fungert, og det ser vi også her i dag, mener Yerlikaya.
– Det er jo alltid en utfordring å sikre at 70 poeng (kravet etter trekk i kvalifiseringen) er 70 poeng over hele landet, men vi mener vi har kvalitetssikret dette godt.

Til tross for kvalifiseringsrunden er NM et stort arrangement. Man «tyvstartet» fredag kveld, og det har gått slag i slag frem til premieutdelingsseremoni senere i dag.
– Det er gøy at det er så mange påmeldte. Stemningen her er jo på topp, og de internasjonale dommerne har vært imponert av det de har sett, både på gulvet og på tribunen, smiler Yerlikaya.

NM Korpsdrill

Vi minner også om fotokonkurransen vår på Instagram!
Les mer om #drillknips

NM drill