Mye har skjedd i NMF denne høsten. Jeg må trekke frem korpbevegelsens engasjement rundt Forsvarets Musikk. Våre profesjonelle samarbeidspartnere som vi i det daglige ofte møter som instruktører og dirigenter. Jeg var utrolig stolt under markeringen foran Stortinget, over 150 faner på plass for å signalisere vår støtte. Det var sterkt, veldig sterkt. Det viser hvilken kraft vi har som organisasjon gjennom vårt fellesskap.

Jeg er en stolt korpsmusiker, og jeg ble ikke noe mindre stolt da Kulturministeren ga vårt jubileumsår 2018 offisiell status som Musikkorpsenes år. Det er en viktig seier og erkjennelse av at korpsbevegelsen har et viktig samfunnsoppdrag og betyr svært mye både for oss som enkeltpersoner, men også for Norges befolkning. Det er bare å starte planleggingen av hva ditt korps skal gjøre i 2018 for å markere at vi er 100 år.

Men, nå er det jul! Ta med varme og engasjement inn i de siste juleforberedelsene, gi ros til hverandre for vel utført høst, og så legger vi oss til lading i jula og er klare til en feiende vår.

Jeg ønskjer dere alle en riktig god jul!

Rita Hirsum Lystad
President NMF