Grete Wennes døde 18. juli med sine nærmeste rundt seg.

I de fire årene som visepresident markerte hun seg som en målbevisst person med et stort engasjement. Grete hadde forsket mye på ledelse innen kulturfeltet, var aktiv kordirigent, og ble en svært inkluderende visepresident. Grete var ytterst profesjonell, og hadde et tempo og humør som begeistret omgivelsene.

Grete fikk kreft i 2012 og var åpen om smertene og livet med kreften. I et intervju med NRK Trøndelag i mars uttalte hun at hun ikke visste at kreft kunne være så vondt.

Samtidig nektet hun å la kreften prege livet hennes mer enn nødvendig. Hun ble utnevnt til professor i ledelse etter at hun ble syk.

På hennes Facebook-profil har familien lagt ut denne meldingen:

«Vår høyst elskede Grete sovnet stille inn i dag kl 15.10 med Jan Magne, Sara, Selma og Solveig rundt seg. Vi holdt henne i hånden, kinn mot kinn. Grete sa alltid «ingen skal få si at jeg ´tapte kampen mot kreft`, for da høres det ut som jeg hadde et valg». I dag var det ikke opp til henne lenger. Vi elsker deg høyere enn alt annet her i verden, kjære Grete. Sammen skal vi minnes Grete, så sterk, så klok, så omsorgsfull, så kul og så fantastisk.»

Våre tanker går til familien som har mistet det kjæreste i livet. NMF er svært takknemlig for at vi fikk lære Grete å kjenne.

Vi lyser fred over hennes minne.