Øystese skulemusikklag er først ut i Norges Musikkorps Forbunds store satsning sammen med korpsene. Dirigent Joacim Gjerdevik sammen med ungdommen på øvelsen 3.april i Øystese, Kvam kommune i Hardanger. Foto: Norges Musikkorps Forbund

Ungdomsløftet er Norges Musikkorps Forbunds tiårige satsning på ungdom som skal gi økt og varig aktivitet gjennom positiv ungdomsutvikling i aldersgruppen 13-19 år. Dette skal vi få til ved å støtte og utvikle korpsene og medlemmene der de er – i korpshverdagen, på øvelsen. 

– Det var en god følelse å starte opp, og endelig møte foreldrene og ungdommen der de er i hverdagen. Her er det potensialet. Nå skal vi sammen finne de riktige tiltakene som skaper varighet, sier Norges Musikkorps Forbunds korpsutvikler Gunhild Onsøyen Johansen.

– For en kveld vi hadde i går her i Øystese. Vi har gledet oss lenge til dette, og trenger drahjelp og råd for riktig prioritering for at vi lykkes med å få flere barn og unge med og ikke minst beholde de i denne fine aktiviteten korps er her i lokalsamfunnet, sier styreleder Henning Huse.

Foto: Norges Musikkorps Forbund

NMF har engasjert mange korpsutviklere som skal jobbe tett med alle sine utvalgte korps i prosessen for å lykkes med et ungdomsløft. Gunhild fikk sitt første møte med korpset og de engasjert foreldrene og dirigent Joacim Gjerdevik som vil det beste for alle barn og unge i lokalsamfunnet. Og de har plass til flere. Foto: Norges Musikkorps Forbund

NMF har engasjert mange veiledere som vil reise ut og være i tett dialog og oppfølging med de som vil være med. Målet er et at over 200 barne- og ungdomskorps årlig skal være med og få oppfølging i Ungdomsløftet. Det finnes nesten 900 barne- og ungdomskorps i Norge.

– Fokuset mitt som korpsutvikler er å være på øvelsen. Se på hva som fungerer. Det er på øvelsen suksessen skapes, men også der frafallet oppstår. Gode øvelser er ferskvare og korpsets viktigste aktivitet. Min rolle blir å komme med innspill, råd og tips til utvikling og medvirkning i korpshverdagen sammen med styret og ungdommen, fortsetter en av forbundets korpsutviklere, Gunhild Johansen.

– Som korpsutvikler vil jeg møte korpset fysisk tre ganger i en periode på et halvt år, og ha mye dialog underveis i prosessen. Man kan kanskje si at jeg er en korps-coach, men som er der for de frivillige som legger ned mye engasjement og bygger tilbudet lokalt.

Halvveis ut i øvelsen samlet mange av de unge i korpset seg til et bilde med dirigent Joachim Gjerdevik og korpsutvikler Gunhild O. Johansen. Foto: Norges Musikkorps Forbund

VAFLER: Vaffelpause en gang i måneden er populært for foreldre og barna i Øystese skulemusikklag. Foto: Norges Musikkorps Forbund

Vil du vite mer om Ungdomsløftet eller melde på korpset ditt ?