I oktober reiser Eikanger-Bjørsvik til Eidfjord for å holde inspirasjonsseminar. Her får lokale korps spille sammen med elitekorpset en hel helg og øve frem mot en flott konsert søndag ettermiddag. Et lignende prosjekt ble gjennomført med EBML i 2013 i samarbeid med Rema 1000. Denne gangen er Hordaland Fylkeskommune med på laget, og seminaret er en del av prosjektet Samspill for korps.

– Å få inspirasjon av musikanter som spiller på et høyt nivå kan gi store ringvirkninger. Seminaret kommer til å bli en flott opplevelser for alle som deltar, og i tillegg vil det gi ny giv og kunnskap til videre læring når musikantene kommer tilbake i korpset sitt. Både unge og godt voksne musikanter kan delta, og vi håper også seminaret er med å knytte kontakter mellom skolekorps, voksenkorps og generasjonskorps. Spesielt ser jeg frem til avslutningskonserten søndag. Det er alltid spennende å se hva musikantene klarer å få til sammen i løpet av en helg, forteller daglig leder i NMF Hordaland, Randi Kvinge.

Følgende korps har meldt seg på inspirasjonsseminaret: Etne skulekorps, Evanger musikklag, Voss skulemusikk, Øystese skulemusikklag, Norheimsund skulemusikklag, Ullensvang skulemusikklag, NÅ musikklag, Odda skolekorps og Herand musikklag.