Aller flest var det på Ungdomskonferansen, der 127 deltakere fra Andenes i nord til Vågsbygd i sør hadde workshop med Morten Sanner og Guro Solbakken fra Toneheim folkehøgskole og samspill med selveste Brazz Broz på lørdagskvelden.

Brazz Broz åpnet konferansen og hadde også samspill med de 130 ungdommene.

– Det er herlig å jobbe med disse ungdommene. Vi har jo holdt på i 36 år sammenhengende og det å ha to timers samspill med en sånn gjeng er utrolig motiverende for oss, sier Runar Tafjord.

Jan Magne Førde henger seg på.
– Noe av det jeg har lyst å fremheve er den utrolige energien og spillegleden de utviser. Det er bare så herlig å registrere.

Stein Erik Tafjord, tubaisten, mener det er umulig å være upåvirket av slike workshop-samlinger.

– Vi gjør mange konserter i løpet av året sammen med korps. I fjor hadde vi ca 80 konserter totalt, og drøyt 20 av dem gjorde vi sammen med korps.

– På slike konserter har vi alltid seminar i forkant, og det er det viktigste vi gjør, sier Jan Magne Førde.
– Når er neste konsert for dere?
– I kveld, i Levanger kirke.

Vedtektsfestet

Et av de korpsene som gjorde seg sterkest gjeldende på årets konferanse på Hell, er Byåsen skolemusikkorps. Korpset stilte med flest deltakere på ungdomskonferansen – åtte i tallet – og hadde også fire deltakere på korpsledersymposiet. I tillegg deltok begge dirigentene, en som foredragsholder. Om ikke det var nok var hele korpset til stede på søndagen for å forberede seg til avsluttende konsert på konferansen.

– Dette er bevisst policy fra vår side. Vi sender alle våre fire tillitsvalgte pluss fire til på ungdomskonferansen. Men enda flere hadde lyst til å dra. Vi ser at det gir oss stor gevinst at ungdommene i korpset deltar her hvert år, sier korpsets leder, Robert Nøsen.

– Vi har det faktisk nedfelt i våre vedtekter også – at vi skal delta på NMFs aktiviteter.

Flott avslutningskonsert

Årets dirigentsymposium hadde fokus på aspirantkorpset. 52 deltakere deltok på dirigentsymposiet.  Her var mange interessante foredrag av blant annet Birgitte Grong. I tillegg var NMF sitt ledermøte samlet, og deltok på deler av konferansen.

Helt til slutt var det konsert med Byåsen Skolemusikkorps vekselvis dirigert av James Swearingen og Ed Huckeby. Begge hadde bidratt på dirigentsymposiet, og musikantene i Byåsen stilte opp allerede fra klokken ni om morgenen, og fikk velfortjent applaus etter endt konsert. I sin avslutningshilsen sa NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø at han til daglig jobber med rammevilkår og at folk da ofte tenker på økonomi. Han presiserte at minst like viktige rammevilkår var musikanter og dirigenter, og takket NMF Trøndelag for en godt gjennomført konferanse.

Byåsen avsluttet! Byåsen Skolemusikkorps avsluttet helgens sore korpssamling med en konsert der bpde Ed Huckeby og James Swearingen dirigerte korpset.

Byåsen Skolemusikkorps avsluttet helgens sore korpssamling med en konsert der både Ed Huckeby og James Swearingen dirigerte korpset.