Saulius Trepekaunas er kjent for mange for sitt virke som dirigent i mange korps rundt i Sandnes og på Jæren. Han kommer opprinnelig fra Litauen, og gjør en del arbeid for å hjelpe den gryende korpsbevegelsen i hjemlandet.

«Det startet i 2007, da jeg reiste med Hommersåk Skolekorps på tur til Litauen. Vi møtte korps og musikanter som gjorde så godt de kunne, men instrumentparken var helt elendig» forteller Saulius. «I tillegg er det fremdeles slik at mange dirigenter kjører med bilen full av instrumenter fra sted til sted slik at flest mulig får spille. Men det blir det selvsagt lite hjemmeøvelser av».

Dette er en del av et korps som startet for kun 1 år siden, og som allerede spiller gatekonserter i hjembyen.

Saulius formidler instrumenter til Litauen via biler og annen transport som likevel skal den veien, så det er ikke utgifter knyttet til instrumentformidlingen. Ingenting blir heller reparert i Norge. Saulius forklarer: «De har etter hvert blitt veldig flinke der borte til å reparere instrumenter. Så om det fra Norge kan avses to-tre instrumenter som er direkte ubrukelige, kan de i Litauen lage et instrument eller to som er fullt brukbare. Nivået på instrumentparken i litauiske korps er også generelt så lavt at et norsk instrument som virker, men man helst unngår å bruke, kan være en stor oppgradering i Litauen.»

Uniformer er også av interesse. Skal korpset skifte uniformer, eller har gamle som blir erstattet, vil korpsene i Litauen ha stor glede av disse. «Det finnes allerede litauiske korpsmusikanter som stolt går i uniformer som fremdeles er merket med norsk flagg og navn på rogalandske korps på skulderen» smiler Saulius.

Har ditt korps noe på lageret som bare opptar plass? Ta kontakt med Saulius Trepekaunas på sauliust@trep.no eller telefon 93817125