– Det aller beste med å jobbe med motivert ungdom som RØST er at de tåler mye terping over tid, kanskje i enda større grad enn voksne amatører og profesjonelle, forteller Gudim. Han stiller godt forberedt når han møter korpset neste fredag.

– Jeg kjenner jo musikken godt fra før, og har brukt mer tid på å tenke ut måter å gripe an de musikalske utfordringene med musikk som korpset ikke er så vant med.

Godt inntrykk av korpset

Selv om Gudim er med som gjestedirigent, er han ikke helt ukjent med RØST.

– Jeg opplevde korpset på konserten i Ridehuset i september, der jeg fikk et veldig godt førsteinntrykk. Selv om besetningen var helt ny syns jeg korpset kom veldig langt allerede på den første samlingen både når det gjelder klang og musikalsk samspill, forteller han. Korps og dirigent har også tilbrakt en lørdag sammen, for å jobbe seg gjennom stoffet. Nå gleder han seg til helgen:

– Det er veldig moro å få gjøre rytmisk basert musikk med kjempeflinke og motiverte ungdommer.

Om Lars Erik Gudim
Gudim er fast tilknyttet Forsvarets Musikk som arrangør, komponist og dirigent, og regnes som en av Europas beste arrangører. Han har i en årrekke vært trombonist, komponist, arrangør, dirigent og bandleder for alle de norske forsvarskorpsene. Han har også jobbet med mange utenlandske og nasjonale ensembler, som DR Big Band, EBU Jazz Orchestra, Oslo Groove Company, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Nederlandske Marines Musikkorps og Marinens Musikkår i Sverige.

Fengende låter og ungdommelig spilleglede

På søndagens konsert står både kjente og kjære arrangementer på programmet:

– Vi får et gjenhør med både Flåklypa MedleyGabriellas Sång, og Halleluja I love her so. Programmet er ganske variert innenfor pop/rock/jazz uten noe fast tema, men fellesnevneren er jo vi spiller bare mine egne arrangementer, smiler Gudim, som mener publikum har mye å glede seg til.

– Arrangementene er tildels krevende, men publikum vil helt sikkert glede seg over innsatsen ungdommene har lagt ned for å mestre repertoaret. Fengende låter kombinert med ungdommelig spilleglede; hva mer kan man ønske seg av en festkonsert, avslutter Gudim.

Kveldens solist er Eva Iselinn Erichsen fra Fredrikstad, kjent fra The Voice og utallige samarbeidskonserter.

Gudim og RØST har allerede jobbet godt med stoffet som presenteres den 25. november.