– Musikantene gleder seg til den ekstra spenningen som kommer med å delta i konkurranse, avslører korpsleder Hilde A. K. Rosenblad. Sammen med dirigent Ingunn Hammerseth forteller hun om et korps som ser frem til å framføre stykkene de skal jobbe med i en ordentlig konsertsal.
– Og så blir det gøy å møte og høre på de andre deltakerkorpsene, fortsetter Rosendal.

Gamle smågardister

Smågardistene feirer 105 år neste år, så planene for året er satt for lenge siden.
– Vårkonsert, NM i marsjering, korpsstevne og –tur til Danmark, ramser korpslederen opp. Og det er bare våren!
– Etter sommeren jobber vi mot en stor jubileumskonsert, før vi avslutter året med julekonsert i desember. Det blir et flott år!

Stolt dirigent

Men først står altså Distriktmesterskapet på planen. Hvordan forbereder korpset seg?
– Korpsøvelsene, spilletimene, og egenøvingen er grunnlaget for alt vi gjør musikalsk. Godt oppmøte er viktig, i tillegg til god disiplin på øvelsene, mener Hammerseth. Hun er stolt av musikantene:
– De er flinke til å holde orden på noter og utstyr, og har god konsentrasjon på øvingene, så jeg får stort sett gått igjennom det jeg har planlagt, smiler hun.

Alt om DM 2020

Det ligger mye arbeid bak når de unge gardistene går på scenen.
– Det er mye pirking skal til for å få et konsertklart resultat, og da er det bra at musikantene er tålmodige og kan vente mens andre grupper jobber med dirigenten, roser Hammerseth. Hun påpeker at det er veien fram mot konkurransen som betyr noe:
– Til syvende og sist er det antall øvetimer, mye fokus på detaljer og godt samspill som gir oss gode resultater, avslutter hun.

Neste mars får vi oppleve fruktene av arbeidet. Vi gleder oss!