– Dette er en viktig endring som betyr mye for lag og organisasjoner. Målet er at denne ordningen skal sette hele frivilligheten, den fantastiske korpsbevegelsen og hele breddeidrettsfamilien, i stand til å gjennomføre arrangementer og aktiviteter så snart det er mulig, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding 28. april fra Kulturdepartementet.

Som kjent var det et møte mellom statssekretæren i Kulturdepartementet, Norsk musikkråd og de to korpsorganisasjonene den 12.4. der det ble argumentert for at stimuleringsordningen ikke treffer i det hele tatt. Og det er tydelig at signalene er blitt lyttet til.

Helt nødvendige endringer

I pressemeldingen uttrykker kulturministeren at disse endringene var helt nødvendige.

– Det var helt nødvendig å justere ordningen slik at den er tilpasset den faktiske smittesituasjonen. Jeg har hatt bra dialog og fått mange gode innspill fra idretten og frivilligheten i dette arbeidet, sier kultur- og likestillingsministeren.

NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø er godt fornøyd med det som kommer frem i dagens pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med at departementet har vært raske med å endre på innretningen. Nå venter vi spent på detaljene i ordningen.

Kulturdepartementets pressemelding

Les mer om ordningen på nettsiden til Lotteritilsynet

Utbetalinger av de første 255 millionene