– Norges Musikkorps Forbund utøver et svært viktig samfunnsoppdrag. Å jobbe med meningsfulle samfunnsoppdrag har alltid engasjert meg. Korps berører og betyr mye for mange. Det er en drømmejobb å få være med på å ta vare på denne verdien. Derfor søkte jeg stillingen som generalsekretær i NMF. Korps har betydd mye for meg i oppveksten, og har vært med å forme meg som menneske. Jeg gleder meg virkelig til å starte i stillingen 1. juni, og det er med et varmt hjerte jeg har signert avtalen, sier Kjersti Tubaas, som ble introdusert som NMFs generalsekretær mandag 28.2.

Synlig og viktig

Kjersti Tubaas har jobbet åtte år som kommunikasjonssjef i kulturetaten i Oslo kommune. Der jobbet hun både med frivillige og profesjonelle. Hun er også godt kjent med grasrota etter å ha vært styreleder i Hosle og Bekkestua skolekorps i mange år.

– Jeg har vært korpsmamma og er opptatt av at nærmiljøet skal ha et godt musikktilbud der folk bor. Jeg tror fortsatt at korps kan berøre og bety mye i samfunnet. Nå gleder jeg meg til å jobbe på et nasjonalt nivå, sier 50-åringen.

– Hva er den viktigste utfordringen fremover?

– Jeg er opptatt av å sørge for å tilrettelegge for en aktiv og organisert fritid. Det å ha gode arenaer og være der folk bor. Musikkorps er mye for mange, og de verdiene skal vi fortsette å bygge på. Og det handler også om å gjøre seg synlig og gjøre seg viktig, sier en engasjert Tubaas.

Hva kommer Kjersti Tubaas til å tilføre NMF?

– Jeg besitter en evne til å ha et blikk på det strategiske, og ser sammenhengene i alt vi gjør. Så ser jeg også verdien av alle detaljer. Jeg liker mennesker og liker å lede.

Kjersti Tubaas er tidligere klarinettist. Den ble lagt på hylla i 2003, da hun sluttet som  profesjonell musiker.

– Den kommer neppe frem med det første, i så fall må den repareres først, smiler Kjersti, som har gått gradene i Kløfta skolekorps og Ullensaker janitsjar.

Gode personlige egenskaper

– Forbundsstyret er veldig glad for å få Kjersti Tubaas som ny generalsekretær. Hun har god og relevant erfaring og kompetanse, og er skikkelig motivert for å arbeide med å styrke det enkelte medlemskorps. Det har vært viktig at hun har musikkfaglig bakgrunn og kjenner korpsbevegelsen godt både gjennom sin profesjonelle karriere og gjennom å videreutvikle skolekorps hun har vært styreleder for. og har erfaring med arbeid med rammebetingelser og også kommunikasjon. I tillegg har hun personlige egenskaper som gjør at vi er trygg på at hun passer godt inn i den organisasjonen hun skal lede til beste for korpsbevegelsen. Forbundsstyret ønsker henne hjertelig velkommen, sier president i NMF, Rita Hirsum Lystad.

Mer om Tubaas

Kjersti Tubaas er 50 år og bosatt i Bærum. Hun har bachelor fra musikkhøgskolen i Tromsø og Oslo, og er solistutdannet i Sveits, og har markedsføringsledelse fra NKS. Hun har en karriere som profesjonell musiker, og var i flere år rådgiver, produsent og kommunikasjonssjef i Forsvarets musikk, og salgs- og markedssjef for Norsk militær tattoo. I tillegg har hun i mange år vært styreleder i et lokalt skolekorps der videreutvikling og rekruttering står sentralt. I den perioden bygget hun opp, og ledet Hoslefestivalen.

Tubaas kommer fra stillingen som leder i kommunikasjonsavdelingen i kulturetaten i Oslo kommune. Her har hun jobbet siden 2014, blant annet med kulturskolen, frivilligheten, kunst i offentlig rom, museer, arrangement, byutviklingsprosjekter og kommunens støtte til det frivillige og profesjonelle kulturfeltet. Stillingen jobber tett med politisk ledelse.