President Rita Hirsum Lystad pusser på landsmøte-talen, og gleder seg til å ønske delegatene velkommen på fredag.
– Ja, det blir noen spennende dager der vi skal gjøre viktige vedtak, og drøfte noen av de store prosjektene vi jobber med om dagen, forteller hun.

– Og så skal vi selvfølgelig diskutere sakene, og kjenne på både enighet og uenighet, både på talerstolen og med kaffekoppen i pausene. Mitt håp er at landsmøtet skal la oss kjenne på fellesskapet og samtidig holde ved like den indre flammen i oss som vil at vi skal bringe organisasjonen videre, oppover og fremover, smiler presidenten.

Full agenda

Et NMF-landsmøte har både faste poster og innsendte saker fra korpsene, og årets møte er ikke forskjellig i så måte. Årsrapporter og regnskap skal vedtas, vedtekter skal revideres og det skal velges tillitsvalgte for neste periode.

I tillegg skal landsmøtet drøfte to innsendte saker, som dreier seg om gjennomføringen av nasjonale mesterskap og åpenhet i organisasjonen.

Første og tredje landsmøte

Gunnhild Skjold er en av delegatene som vender snuten mot Trondheim til helgen. Hun er nestleder i NMF Nord-Norge, og spiller til daglig fløyte i Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps.
– Dette blir mitt første NMF-landsmøte, men mitt tredje (!) landsmøte i april, ler hun.

– Jeg er et aktivt organisasjonsmenneske, og har opplevd mange landsmøter i andre organisasjoner, så jeg gleder meg til å se hva som er likt og hva som skiller seg fra andre møter. Jeg gleder meg uansett til myyye mer korpsmusikk enn på andre landsmøter, smiler fløytisten.

– Er det saker ved årets landsmøte du har bitt deg merke i?
– Som NM janitsjar-deltaker er jeg jo spesielt interessert i saken om norgesmesterskapene. Jeg håper vi får et godt ordskifte som får fram flere perspektiver i denne saken, forteller hun.

Mange som deltar på sitt første landsmøte opplever talerstolen som skummel, men det synes ikke Gunnhild.
– Neida, jeg tenker meg nok på talerstolen i løpet av helgen, smiler hun. Nå gleder hun seg til helgen:

– Jeg håper å lære enda mer om NMF, og bli kjent med mange hyggelige korpsfolk!

deltakere