Eikanger-Bjørsvik som har flest NM-titler av samtlige fikk 96 poeng på pliktnummeret og hele 98 poeng på sitt selvvalgte stykke. Dermed fikk korpset fra Nordhordland 97 poeng i snitt, og var med det 1,5 poeng foran Stavanger Brass Band. Manger Musikklag ble nummer tre med 95 poeng, og dermed var det nok en gang de tre «anger-korpsene» som kom på pallen i årets elitedivisjon.

– Det er en utrolig deilig følelse å gå til topps for 20. gang, sier Steinar Brevik.
– Ikke minst det å være best både fredag og lørdag er vi utrolig godt fornøyd med, sier han og benytter anledningen til å skryte uhemmet av Florent Didier, som dirigerte korpset gjennom NM-helgen.
– Han er nøye og dedikert, men først og fremst er han opptatt av å få frem det musikalske.

Mye folk

Oslo Brass Band gikk til topps i 1. divisjon, foran Brøttum Brass fra Innlandet. Dermed rykker de to korpsene opp til elitedivisjonen.  I 2. divisjon gikk Sandefjord Brass Symposium til topps, mens i 3. divisjon var nok et Oslo-korps som gikk til topps, nemlig Bjørvika Brass Band. I begge de to nederste divisjonene ble det seier til Innlandet. 4. divisjon ble vunnet av Gjøvik Bybrass, mens Brummundal Brass gikk til topps i 5. divisjon.

I løpet av de to dagene NM pågikk, har det vært et yrende liv fra morgen til kveld. Hele 86 konserter har vært gjennomført i de to salene i Grieghallen, og da elitedivisjonens selvalgtavdeling  startet kl 14.45, var det ikke et sete å oppdrive i Griegsalen.

Resultatliste NM brass 2023