Sykkel-VM er et av verdens største arrangementer, og at noe så stort kommer til et så lite land som Norge, og ikke minst den lille øyen utenfor Bergen; Askøy er helt uvirkelig. Noe som også var uvirkelig, var muligheten til å få stå på scenen i Kleppestø under selveste sykkel-VM; og det var det en del som fikk lov til. Noen av de som fikk lov til det var et av de lokale skolekorpsene på Askøy, nemlig Askøy skolebrass. Vi fikk opptre på scenen i Kleppestø foran et stort publikum. Vi spilte selvfølgelig marsjer, men også et helt program bare med Blues Brothers-sanger sammen med et band og sangere, og jeg kan trygt si at det var mange som begynte å danse. Men da vi begynte å spille en samba utenat og gikk rundt på scenen og bevegde oss, var det mange som fikk dansegleden over seg.

Å sitte å spille mens verdens beste syklister suste forbi var bare helt fantastisk!

På søndagen, da sykkel VM startet på ordentlig, satt Askøy skolebrass klar rett ved løypen med instrument i hånd og smilene på plass. Nærmere løypen var ikke mulig å komme, og det å sitte og spille mens verdens beste syklister suste forbi, var bare helt fantastisk. Vi satt og spilte i flere timer, med pauser der nærbutikkene kom med gratis boller og is, og de voksne hadde dratt frem grillen. I mellomrommene mellom spillingen sto de aller fleste musikantene langs løypen og ropte og jublet av full hals.

– Jeg kan ikke huske sist jeg så så mange askøyværinger på samme sted til samme tid, og alle med de største smilene om munnen. Alle musikantene gikk rundt i Kleppestø og heiet på alle som syklet forbi. Den helgen var noe helt spesielt å være med på. Jeg har vært med på mange store arrangementer med korps før, med større publikum og større scener, men likevel var det å spille på Sykkel-VM noe av det gøyeste og sprøeste jeg har gjort. Hele den helgen tror jeg ikke jeg så et eneste smil forsvinne fra ansiktene til musikantene rundt meg, og det forsvant i hvert fall ikke fra mitt fjes. Flere av musikanten jeg snakket med syntes det var kjempegøy og helt uvirkelig, og det var rett og slett helt konge.

Å spille på Sykkel-VM noe av det gøyeste og sprøeste jeg har gjort.

Skrevet av Hedda Lock Hauge, Askøy Skolebrass