Tekst og foto: Atle Ommundsen

En av de ivrige tribuneslitesliterne har vert Lillian Drøsshaug som har slitt tribunen fra tidlig til sent. Dette tenkte jeg å finne ut av så jeg satte meg ned for å ta en prat. Jeg visste fra før at hun hadde planlagt at mann og barn skulle være igjen hjemme i Norge for at hun skulle kunne dedikere påsken i drillens tegn, men jeg lurte litt på drivkraften.

Lillian som opprinnelig kommer fra Harstad var siste gang på EM i 2010 som trener for Mathias Langset Eliassen. Hun mener det har vært en enorm utvikling i nivået til det norske landslaget siden den gang. Nå mener hun det er flere norske utøver som er nær å komme med i kvalifiseringene, og det viser seg at hun skulle få rett i sine antakelser senere på kvelden etter at jeg pratet med henne.

Innen drill er Lillian ingen hvem som helst. Hun er trener, drill dommer og arbeider til daglig som dansepedagog på Steps dansestudio i Stavanger, så dermed bør bakgrunnen være i orden.

Når jeg spør hva hun håper å komme hjem med, svarer hun at hun først og fremst reiser som trener for Ane som deltok individuelt i 1 baton og Rythmic twirl junior, men at hun benytter anledningen til å få med seg oppdateringer og nyvinninger innen sporten.

Alt som kan være av interesse festes på film som skal studeres ved senere anledning for å gi nye ideer til kommende koreografier.

Selve VM-arrangementet synes hun er bra.

– Hallen kunne gjerne vært litt større og takhøyden burde vært litt høyere, men ellers er det et bra og kompakt arrangement.

Etter hvert som samtalen går, tenker jeg at jeg må få spurt om hun ikke går lei av drill når hun jobber med dans til daglig, er drilltrener og litt drilldommer på fritiden, og deretter VM i påskeferien.

Men når jeg ser og hører engasjementet, forstår jeg at det blir helt feil og at det blir det overflødige spørsmålet jeg absolutt ikke skal stille en som er så interessert.

DSC_5462-VM-dag04 DSC_5345-VM-dag04 DSC_5137-VM-dag04