– Dette er helt fantastisk og vil gi korps i regionen mange nye muligheter til å styrke samholdet i korpset, inspirere til turglede og skape positiv oppmerksomhet i nærmiljøet, sier daglig leder i Norges Musikkorps Forbund (NMF) i Hordaland, Randi Kvinge.

Prosjektet går ut på at korpsene skal ta med instrumentene ut i turløypene og spre musikalske opplevelser. Ideen med prosjektet kom opp i forbindelse med at det i år er friluftslivets år.

– Vi vil gjerne motivere korpsene til å ta del i friluftslivets år, og tror prosjektet vil føre til økt fysisk aktivitet både for musikanter i korpsene og folk i nærmiljøet rundt korpset, forteller Kvinge. NMF Hordaland er nå i full gang med å sette prosjektet ut i livet.

– Korpsene i regionen vår kan søke om å få delta i prosjektet. De må komme med forslag til turer de vil gjennomføre, og hvordan de kan skape aktiviteter rundt turene de skal gå. Når korpsene har gjennomført tre turer, vil de motta en pengegave som skal gå til instrumentkjøp eller musikalsk utvikling, forteller Kvinge.

Nytenkende

Wenche Fivelsdal i Gjensidigestiftelsen forteller at de lot seg begeistre over ideen med å kombinere friluftsliv med musikk.

– Vi jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Spesielt er vi på jakt etter forebyggende tiltak for barn og ungdom som skaper sosiale møteplasser og mestring. Da NMF Hordaland turte å tenke nytt i forbindelse med friluftslivets år, lot vi oss begeistre. Vi trenger nytenkning, og engasjerte ildsjeler for å øke oppmerksomheten rundt turmuligheter i nærmiljøet, forteller hun.  

På tur over hele landet

Fivelsdal mener prosjektet «Korps på friluftstur» garantert vil skape positiv oppmerksomhet og glede, både for korpsene som deltar og turgåerne ute i løypene.

– Forhåpentligvis vil det også lokke mange ut i løypene for å få med seg denne helt spesielle opplevelsen. Dette er et pilotprosjekt, og dersom det blir en suksess i Hordaland kan vi rulle det ut i resten av landet, forteller hun.