Nyskapende bedømming

Festivalen startet opp fredags kveld, hvor alle deltakende korps først skulle spille et kirkevenlig program i Kulturkirken JAKOB. Lørdag flyttet konkurransen over til Gamle Museet der det så skulle spilles underholdningskonsert. Korpsene fikk tildelt en plassering for deres samlede innsats på de to konsertene, hvor de ble bedømt av 4 dommere, pluss publikum, som hadde mulighet for å stemme på det korpset de likte best.

Musikkorpset Gjallarhorn deltok i første divisjon, leverte to imponerende konserter, og stakk av med seieren. I tillegg til dette vant de den gjeve publikumsprisen, samt to gruppepriser for beste kornett- og tubaseksjon. De konkurrerte mot 6 andre korps, bl.a. det danske elitedivisjonskorpset Århus Brass Band.

Les mer om bedømmingsmodellen

Fullstendig resultatliste

Musikalsk fremgang

Musikkorpset Gjallarhorn har de siste par år hatt en utrolig god musikalsk fremgang, og etter helgens 1. plass har de vunnet 4 av de siste 5 konkurranser de har deltatt i, deriblant Siddis Brass, NM Brass og den danske konkurransen Silkeblæs.

– Det er utrolig kjekt og inspirerende å få være med på en sånn utvikling og opptur som Gjallarhorn har hatt de siste årene, sier formann Andrea Lucie Egeberg.

– Vi har bygget opp et virkelig godt sosialt miljø i korpset, og tar sammen tak i det musikalske arbeidet. Det gir resultater.

Musikkorpset Gjallarhorn skal hovedsakelig bruke resten av sesongen frem til sommeren på å være prøvekorps for dirigentstudentene ved UiS. De vil selvfølgelig også bruke litt tid på blant annet 17. mai hvor man som alltid finner Musikkorpset Gjallarhorn i Folketoget.