– Ved å sende på Livestream.com åpner det seg opp en del muligheter vi ikke hadde med TV2 Sumo. I fjor var det umulig å se sendingene våre fra utlandet, nå kan igjen seerne fra alle verdenshjørner følge med på NM brass. Vi lanserer ny kanal i forbindelse med årets NM brass, sier NMFs kommunikasjonssjef, Håkon Mogstad.

– Er det mange som ser på fra utlandet?

– Overraskende mange. Særlig fra England. Og med regjerende europamester Eikanger-Bjørsvik Musikklag på scenen, blir nok ikke interessen mindre i år.

– TV2 Sumo var betalingsløsning, hva blir løsningen på Livestream.com?

– Vi kan velge dette selv, og kommer til å sende gratis fra konkurransen. Siden dette er første gang og det også er Musikkorpsenes år, vil også festkonserten være gratis. Som før kan man se opptak i etterkant.

– Hva med kvaliteten på sendingene?

– Den skal bli like god som på TV2 Sumo. Vi bruker det samme tekniske teamet som vi alltid har gjort, blant annet bruker vi samme person som har hatt ansvaret for lyden under årets sendinger, som tidligere.

– Hvordan kan man se sendingene?

– Enten kan man gå inn på musikkorps.no der vi legger sendingen godt synlig eller man kan gå direkte til livestream.com/NMF. I tilleg gkan man se sendingene på smarttelefonen ved å laste ned appen Livestream. Her søker man NM brass og de tre sendingene vil dukke opp.

Se for øvrig NM-teaseren med ekspertkommentatorene her:

– En rekke muligheter

Mogstad viser også til at NMF også skal sende direkte fra VM drill, og også disse sendingene vil sendes på Livestream.com.

–  I tillegg kommer vi til å sende fra NM janitsjar, Landsmøtet, og denne løsningen gir oss i det hele tatt en rekke muligheter for å lage direktesendinger.

– Så folk kommer ikke til å savne TV2 Sumo?

– TV2 Sumo ønsket ikke lenger å fortsette samarbeidet med NMF om våre sendinger fra NM-arrangementene. Vi har hatt et godt samarbeid med dem og vi var innstilt på å fortsette, men teknologien utvikler seg raskt, og tidspunktet for å få vår egen TV-kanal er riktig. Det er alltid litt risikabelt å gjøre endringer, men vi er overbevist om at dette er en riktig vei å gå, smiler Mogstad.