– Vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi er tidlig ute med informasjon om dette og at korpsene blir lyttet til. Det at vi allerede nå er så tydelig på at det blir NM i 2021 virker også positivt på motivasjonen til korpsene, sier NMFs musikksjef Rune Hannisdal.

Det er allerede avholdt møte med korpsene som deltar i elitedivisjonen i NM brass. Torsdag skal det være møte med korpsene som deltar i elitedivisjonen under NM janitsjar.  Musikksjefen er tydelig på at det er nyttig å ha dialog med korpsene, og etter møtet med brassbandene er tilbakemeldingene at korpsene er glad for at NMF er tidlig ute og at de blir tatt med på rådslag.

– For å klare å gjennomføre er det sannsynligvis i elitedivisjonen konsekvensene for en alternativ gjennomføringsmodell blir størst. Det er likevel viktig å understreke at det er fullt mulig for deltakerkorps i lavere divisjoner å ta kontakt med oss dersom dere har synspunkter og forslag til gode løsninger.  Send en mail til nmbrass@musikkorps.no eller nmjanitsjar@musikkorps.no – vi setter pris på innspill, sier Hannisdal.

Et godt NM

En av de tingene som mange korps har lurt på er hva som skjer med divisjonsinndelingen dersom korpset ikke melder seg på til NM 2021. Det er nå bestemt at korpset ikke mister plassen i divisjonssystemet dersom korpset velger å stå over NM 2021 på grunn av smittefare eller sykdom.

– Hvordan den endelige gjennomføringsmodellen blir, kommer vi tilbake til når vi ser hvor mange korps som melder seg på innen fristen 15. september.  I en så krevende tid var dette viktig for oss å gå ut med dette allerede nå. Fortsatt er det en stund til NM brass og NM janitsjar, men alt tyder på at det blir en rekke begrensninger.  Uansett: vi skal gjøre alt vi kan for å lage et forutsigbart arrangement med høy kvalitet, sier NMFs generalsekretær Karl Ole Midtbø.

Info til korpsene

Alle korpsene som er invitert fikk en mail med oppdatert informasjon forrige uke. Nedenfor er hele innholdet i mailen:

Hei!

Vel overstått sommer!!

Vi er spent, men håper alle er kommet / kommer godt i gang med øvelser etter ferien.

Tiden mot NM går fort, og koronasituasjonen har dessverre ikke utviklet seg slik vi alle kunne ønske. Det går litt opp og ned, og vi er alle usikre på hvordan det vil utvikle seg utover høsten og våren.

Uansett, vi velger å være optimister og legger opp til at blir NM brass og janitsjar i 2021 på de datoer som er satt opp. Samtidig er vi forberedt på at gjennomføringen blir annerledes enn vanlig. Vi må selvsagt følge smittevernreglene, og pr dd betyr jo dette bl.a én meters avstand på scenen og maks 200 publikummere i salen og maks 200 i foajeer og andre vrimleområder. Vi håper dette vil være noe bedre i februar/mars 2021, men før vaksine foreligger må vi nok regne med at det blir begrensinger i en eller annen form. Vi vil for eksempel komme til å måtte bruke mer tid mellom hvert korps, og ser for oss at BrassNight og musikerfest i Trondheim blir vanskelig å gjennomføre.

Gjennomføringsform vil bli nøye vurdert i tiden som kommer.

Vi er forberedt på at korps kan velge å stå over NM 2021. For disse kan vi bekrefte at korps som velger å stå over pga smittefare beholder plassen i divisjonen sin fra 2019 (janitsjar) og 2020 (brass) i 2022.  

Dersom ditt korps allerede har bestemt seg for at deltakelse ikke er aktuelt, setter vi stor pris på å få beskjed allerede nå. Ellers er påmeldingsfristen 15. september i program.no.

Vi krysser fingrene for bedre tider!!