Grieghallen og NM brass er en viktig møteplass for musikere med felles musikkinteresse. Helgen er viet til musikk, vennskap, konkurranse, gleder og som i alle konkurranser, noen skuffelser.

En fryd å være her

– Det er en fryd å få være i Grieghallen under disse dagene på NM brass! Jeg gleder meg til store musikkopplevelser, til å treffe gamle kjente, og kanskje også få nye venner. Det sier musikksjef i NMF Geir Ulseth i si helsing til alle 2500 brassentusiaster som skal i ilden for å konkurrere i helgen.

Korpsentusiastisk ordfører

Ordfører i Bergen Trude Drevland har tidligere vært generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund. Hun skryter av byen og arrangementet:

– Er det noe som virkelig får det til å glimte og skinne i byen vår etter en lang, fuktig, mørk og kald vinter, så er det når dere invaderer oss med enorm entusiasme, vilje, humør og blankpussede instrumenter.( …) Når dere nå kan møtes til spill og konkurranse, så er det et vakkert uttrykk for at musikken binder landet og mennesker sammen. Det er også flott å se at det stadig dukker opp nye korps slik at familien utvides.

Alle divisjoner på TV 2 Sumo

Om du ikke er i Bergen og Grieghallen denne helgen, kan du se hele brassfesten på TV 2 Sumo. Vi sender fra alle divisjoner, har med kommentatorer i NM-studio og sender også festkonserten med Paris Brass Band som har med seg musikanter fra Søreide og Sandsli skolekorps og premieutdelingen lørdag kveld.

God kontroll

Åse Espevik er prosjektleder for NM brass og sier hun nå har god kontroll. Hun har med seg 77 fra Hellen Skoles Musikkorps. De gjør en stor jobb under NM brass.  I tillegg er det mange dugnadfolk som hjelper til med mat, registrering, noen viser vei mens andre er dørvakter.

Da er det bare å håpe at brass-NM går etter planen og ønske alle deltakere lykke til!