LARVIK: Strusshamn Skoles Musikkorps åpnet 2. divisjon klokken 10:00 (Foto: Simen Mikkelsen)

I Stavanger er det hele fire divisjoner, hvorav 3. divisjon er den største med 14 deltakerkorps. Først ut er Tasta skolekorps sitt mellomkorps i 4. divisjon og samarbeidskorpset Sotra Vest/Ulveset i 2. divisjon

Nord-Norge deltar

I Larvik er det Strusshamn  Musikklag som starter ballet i 2. divisjon. Der er det for første gang på 2000-tallet med et korps fra Nord-Norge. De stiller som Leknes, Stokmarknes og Sortland samarbeidskorps, stiller i 3. divisjon og dirigeres av Stine Sivertsen.

I Stavanger er det så mange deltakerkorps at det må arrangeres to festkonserter. Det er Manger Musikklag som skal sørge for skikkelig feststemning, og det drar seg til kl 18 og kl 19.45.

Tre festkonserter

I Larvik er det Gardens musikktropp som står for festkonserten, som starter kl 19.30. Kveldens solist, Håvard Breistein, får en travel dag. Han deltar nemlig også med Midtun Skoles Musikkorps i 1. divisjon tidligere på dagen.

Alle deltakerkorps, repertoar, dommere, annonsører og annen info finnes på program.no-appen som kan lastes ned.

Du kan også følge arrangementene i dag på instagram og facebook. I morgen vil vi følge NM korpsdrill på de amme kanalene. Resultatene kommer først i program.no, deretter på facebook, før de kommer samlet fra Stavanger og Larvik her på musikkorps.no.