I 2016 ble han nominert for verket «Dirty Dancing».

– Det stemmer, og det endte med at jeg vant prisen det året. Det var kjekt, sier komponisten med tilhold på Manger, nord for Bergen.

Juryen ga følgende begrunnelse da han vant prisen i 2016:

Lekent stykke

«Torstein Aagaard-Nilsens verk viser håndverk på meget høyt nivå som gjennom dets lekenhet og letthet gir en overraskende og utfordrende effekt overfor lytteren. Han behersker dette formatet på en brilliant måte, og skriver ny, spennende musikk for blåsere som fenger unge musikere.
Disse kvalitetene har gjort at han er blitt en meget sentral skikkelse i korps og brass band miljøet, og med det har fått unge musikere interessert i å utforske ny musikk.»

– I år er jeg nominert for stykket «Three fancies for Wind Ensembles». Stykket har visse likhetstrekk med «Dirty Dancing» og har både en letthet og umiddelbarhet over seg.
– Det er korte riff, og det er gjort med et smil. Meningen er at det skal være ganske kult, sier Torstein og humrer litt.

Faktum er at da stykket ble fremført første gang i Linköping i fjor høst, så gliste publikum godt. Det samme gjorde de da stykket ble spilt på BrassWind-festivalen i Bergen to uker seinere.

– Jeg føler at stykket fikk en god fødsel. Samtidig er ikke dette noe typisk korpsstykke, det heter da også «Three fancies for Wind Ensembles».

De andre verkene som er nominert i denne kategorien er; “Together” av Henrik Hellstenius og “H2o-Trilogien” av Cecilie Ore.

Høytidelig festkveld

Det er altså niende gang Musikkforleggerprisen arrangeres. I år er arrangementet tilbake i kulturkirken Jacob, der det startet i 2015. De siste årene har arrangementet vært på Sentralen. Bortsett fra «Årets mest spilte låt», som er en ren kommersiell pris basert på radioavspillinger, Spotify og Apple Music, så er det en jury som avgjør resten av prisene.

 

– Konseptet er noenlunde det samme som da vi startet for åtte år siden. Dette skal være en kveld hvor vi hedrer opphavere og deres musikkforlag, og samtidig synliggjør det gode arbeidet som blir gjort. En høytidelig festkveld med prisutdelinger og opptredener hvor fokus er på komponister, låtskrivere og tekstforfattere som har skapt musikken, sier styreleder for Musikkforleggerprisen, Thomas Wettergreen, som også er ansatt i Norsk Noteservice .

– Det er også hyggelig at stykket til Torstein også er spilt inn av Sjøforsvarets Musikkorps, og blir tilgjengelig i Norsk Noteservice sin katalog for neste sesong.

Mer om Musikkforleggerprisen her

Hør Torstein Aagard-Nilsen i podcasten Dirigentloftet.