Norsk Blåsesymfoni går av stabelen 7. – 11. august 2017 og er et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund (NMF) og Sjøforsvarets Musikkorps (SFMK) i Bergen.

Invitasjon (pdf)

Norsk Blåsesymfoni er en unik møteplass i norsk musikkliv, der talentfull ungdom spiller sammen med ett av de norske profesjonelle militærkorpsene. Til sammen utgjør dette en stort symfonisk ensemble på ca. 60 musikere, som vil fremføre viktige verk fra blåsemusikklitteraturen i en profesjonell ramme.

Dirigent for Norsk Blåsesymfoni 2017 er Andreas Hanson, til daglig kunstnerisk leder for Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo.

Norsk Blåsesymfoni finner sted i Fana Kulturhus, sør for Bergen. Dersom du kommer utenbys fra, vil du vil bli innkvartert på hotell i Bergen sentrum. Det blir transport med Bybanen til og fra Fana Kulturhus for daglige prøver.

I tillegg til tuttiprøver hver dag mellom kl. 10 og 14, vil det være gruppeprøver samt huskonserter og andre aktiviteter gjennom uken. Det vil være pianist tilknyttet uken som kan akkompagnere.

Pris: kr. 2000,- Dette dekker kursavgift, hotellovernatting, frokost, lunsj og middag hver dag, lokal transport samt avsluningstilstelling fredag kveld etter konserten. Reise til og fra Bergen sentrum må deltakerne betale selv.

Les mer om Norsk Blåsesymfoni.

Opptaksinformasjon

Nå kan du søke opptak til årets utgave av Norsk Blåsesymfoni!

Søknadsfrist: torsdag 16. april

Det er prøvespill for følgende instrumentgrupper: fløyte, obo, klarinett, fagott, saksofon, trompet, trombone, eufonium, tuba, slagverk og valthorn.

For å komme med, må du sende inn videoopptak av deg selv der du fremfører et selvvalgt stykke på ca. 5 – 7 minutter. Det anbefales at du sender dette via en sendingstjeneste, for å unngå problemer med store filer og epost. F.eks: wetransfer.com, eventuelt legg filen i din Dropbox, OneDrive, iCloud eller lignende og send en delt lenke til filen til harald@musikkorps.no

Vi gleder oss til å motta din søknad!

Søknadsskjema

Alle søkere må fylle ut online skjema under.

Du vil motta en bekreftelsesmail når søknaden er registrert hos oss.

Både musikkstudenter og andre interesserte, som ikke studerer musikk, kan søke. For å komme med må du kunne dokumenter høyt instrumentalt og musikalsk nivå, og du må sende inn videoopptak av deg selv til harald@musikkorps.no

Du får beskjed om du er kommet med senest torsdag 11. mai. Dersom du har kommet med, har du en uke til å bekrefte at du tar imot plassen.

Vi oppfordrer deg til å like vår Facebook-side. Mye informasjon vil bli lagt ut der.

Norsk Blåsesymfoni gjennomføres med støtte av Dextra Musica og Sparebankstiftelsen.

dextra