Norsk Blåsesymfoni går av stabelen 13. – 17. august 2018, og er et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund (NMF) og Sjøforsvarets Musikkorps (SFMK) i Bergen.

Invitasjon (pdf)

Norsk Blåsesymfoni er en unik møteplass i norsk musikkliv, der talentfull ungdom spiller sammen med ett av de norske profesjonelle militærkorpsene. Til sammen utgjør dette en stort symfonisk ensemble på ca. 60 musikere, som vil fremføre spennende verk fra blåsemusikklitteraturen i en profesjonell ramme.

Dirigent for Norsk Blåsesymfoni 2018 er Ingar Bergby, til daglig kunstnerisk leder for Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen

Norsk Blåsesymfoni finner sted i Fana Kulturhus, sør for Bergen, mens selve avslutningskonsert blir i Grieghallen, Peer Gynt Sal fredag 17. august. Dersom du kommer utenbys fra, vil du vil bli innkvartert på hotell i Bergen sentrum. Det blir transport med Bybanen til og fra Fana Kulturhus for daglige prøver.

I tillegg til tuttiprøver hver dag mellom kl. 10 og 14, vil det være gruppeprøver samt huskonserter og andre aktiviteter gjennom uken. Det vil være pianist tilknyttet uken som kan akkompagnere.

Nytt av året er at du kan melde deg som solist med Norsk Blåsesymfoni. I så fall må du sende opptak av aktuelt solistverk i forbindelse med at du søker kurset. Solistverket må være arrangert for korps og du må oppgi hvilken utgave du vil benytte. Det er en betingelse for solistoppdrag at du deltar i Norsk Blåsesymfoni på det øvrige programmet. Solistverket kan være inntil ca. 10 minutter.

Opptaksinformasjon, søknadsfrist 19. april

Nå kan du søke opptak til årets utgave av Norsk Blåsesymfoni!

Søknadsfrist: torsdag 19. april

Det er prøvespill for følgende instrumentgrupper: fløyte, obo, klarinett, fagott, saksofon, valthorn, trompet, trombone, eufonium, tuba, slagverk. Du må huske å oppgi eventuelt bi-instrument.

For å komme med, må du sende inn videoopptak av deg selv, og huske følgende:

  • På opptaket fremfører du ett eller to selvvalgte stykker på til sammen mellom 5 og 7 minutter.
  • Dersom du også søker som solist, er det solistverket du sender inn, dette kan vare inntil ca. 10 minutter.
  • Videoopptaket kan også inneholde musikk fremført på bi-instrument.
  • Slagverkere skal fremføre musikk både på skarptromme og melodisk slagverk.
  • Dersom lydgjengivelsen på videoopptaket er dårlig, må du i tillegg sende inn lydfil av det samme opptaket.

Det anbefales at du sender videoopptaket via en sendingstjeneste, for å unngå problemer med store filer og epost. F.eks: wetransfer.com, eventuelt legg filen i din Dropbox, OneDrive, iCloud eller lignende og send en delt lenke til filen til harald@musikkorps.no

Både musikkstudenter og andre interesserte, som ikke studerer musikk, kan søke. Alle søkere må fylle ut online skjema under. Du vil motta en bekreftelsesmail når søknaden er registrert hos oss.

Du får beskjed om du er kommet med senest torsdag 10. mai. Dersom du har kommet med, har du en uke til å bekrefte at du tar imot plassen.

Deltakeravgift

Deltakeravgiften er kr. 2000,- Dette dekker kursavgift, hotellovernatting, frokost, lunsj og middag hver dag, innlands reise t/r Bergen, lokal transport samt avsluningstilstelling fredag kveld etter konserten.

Søknadsskjema

Alle søkere må fylle ut online skjema under.

 

Vi gleder oss til å motta din søknad!

Vi oppfordrer deg til å like vår Facebook-side. Mye informasjon vil bli lagt ut der.

Norsk Blåsesymfoni gjennomføres med støtte av Dextra Musica og Sparebankstiftelsen.

dextra