– «Norge nå» er et omreisende talkshow som møter og snakker med folk om det de er opptatt av der de bor, forteller vaktsjef i NRK, Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Onsdag er det Musikkhuset i Knarvik, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, korps-Norge og Musikkorpsenes år 2018 som står i fokus. Programmet ledes av Rune Nilsen og medprogramleder Marte Rommetveit.

– Seerne kan forvente seg ei sending som handler om korps. Vi skal hylle korpsforeldrenes innsats, og vi skal vise den store bredden i korps-Norge. Vi besøker Eikanger-Bjørsvik Musikklag som for tiden er Europas beste korps, men vi skal også besøke Gråblåserne – et korps som består av korpsforeldre og bare har noen måneder med spilling bak seg, sier Holmemo

Får oppfylt drømmen

Blant gjestene i sendingen er Mathilde Liljebäck, som går i 10. klasse og spiller kornett i felleskorpset Askøy.

– Vi skal være med å oppfylle Mathildes store drøm; å få være med på øving med Eikanger-Bjørsvik, sier Holmemo.

Også gitarist Halvard Rudberg i bandet Violet Road er gjest i programmet, sammen med ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen.

– Vi skal få høre og se hva ti år i korps har gjort med Halvard Rundberg i Violet Road. Et band som neppe hadde blitt til uten korpsbakgrunnen til medlemmene. Det skal også handle om et valg, for denne høsten må ordfører Marte Mjøs Persen bestemme seg: Skal trillingene begynne i korps eller ikke, forteller Holmemo og smiler.