Marit Bakken Foto: Glen Darrud

Marit Bakken
Foto: Glen Darrud

I april arrangeres Oslo Brassfestival for første gang, festivalen som gjør noe med det alle snakker om! 22.-23. april braker det løs i Kulturkirken Jacob og i Gamle Museet, og 23 brassband skal i ilden i løpet av helgen.

Drømmer om magi

– Konsertopplevelsen står i sentrum hele helgen og korpsene har blitt oppfordret til å velge variert musikk som skaper magiske øyeblikk og god stemning, forteller Marit Bakken i Oslofjord Brass.
– Vår drøm er at mange denne helgen skal sette rekord i hvor mange andre korps de hører på. Vi drømmer om en magisk fredag i Norges flotteste konsertkirke med stemningsfull lyssetting, og gleder oss til en lørdag hvor man kan sitte i baren og lytte til noen av våre beste brassband underholde oss, smiler hun.

Alt om konkurransen

5 dommere!

Resultatene skaper alltid diskusjoner etter en konkurranse, og Bakken håper det blir flere diskusjoner denne helgen:

– Vi vil gi dere masse å diskutere! I hver divisjon vil det være fem dommere som alle dømmer kun basert på sin egen konsertopplevelse, og dette gjør de uten partitur, forklarer hun.
– To av dommerne har en spesialfunksjon. Den ene dommeren er den samme i alle konkurranser og vil publisere sine kommentarer og poeng live på 4barsrest. Den andre er publikum. Her vil alle som hører på kunne komme med sin stemme og kan rangere bandene for å påvirke resultatene. De tre siste dommerne er våre likemenn, representert av ulike personer i de ulike divisjonene. På denne måte blir flere synspunkter presentert – og vi er veldig spente på hvordan publikumsstemmen vil slå ut, avslører hun. Et slikt system tror arrangørene vil gi en meget spennende premieutdeling hvor hver dommers resultater blir lest opp for seg slik at poengsummen «bygger seg opp» gjennom resultatopplesningen.

– Dette gir stor åpenhet rundt dømmingen, noe vi håper korpsene vil sette pris på. Vi vil offentliggjøre alle dommerkommentarer og hva alle dommere har gitt av poeng, forteller Bakken.

Opplev stemningen – behind-the-scenes

– Vi skal skape en unik stemning og opplevelse for alle som kommer og besøker oss denne helgen, men for å få til dette trenger vi hjelp, påpeker Marit Bakken.

– Det geniale med Oslo Brassfestival er at du som frivillig vil få anledning til å høre svært mye. Det er ingen lukkede dører, så du vil få med deg det meste som skjer – samtidig som du kan gjøre en viktig jobb.

Interessert?
Ta kontakt med post@oslobrassfestival.com eller se mer her: oslobrassfestival.com/frivillige