Jon Terje ble antatt til grunnutdanningen i dirigering ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1997 der han studerte for orkesterdirigering Glen Mossop og Cecilia Rydinger Alin, samt kordirigering for Professor Anders Eby. Høsten 2000 kom han inn på diplomstudiet i orkesterdirigering ved samme skole, nå med Professor Jin Wang og Professor Jorma Panula som lærere. Han studerte også ved Universität für Musik und Darstellende kunst i Wien. Han avla sin diplomeksamen 2003 med en konsert der han dirigerte Norrköpings Symfoniorkester.

Jon Terje har mottatt Musikaliska Akademins store dirigentstipendium 2001, vært finalist og pristager i konkurransen «Årets Dirigent», samt semifinalist i Orquesta du Cadaqués internasjonale dirigentkonkurranse 2004.

Han har jobbet med alt fra skolekorps til amatører og profesjonelle korps, kor og symfoniorkestre i en årrekke og er en allsidig dirigent. Gjennom å jobbe med stor bredde i repertoarvalg ønsker han å gi musikantene en så stor og bred musikkforståelse som mulig.

Jon Terje er opptatt  av å kombinere høye kunstneriske krav med  en oppmuntrende og positiv  pedagogikk. Han etterstreber sosial  trivsel  for musikantene, og gleder seg til å jobbe med ungdommene i Regionkorpset i Sør.

Du kan lese mer om regionkorpset her.