Fredag 16. januar starter det opp med masterclasses for dirigentene. I tillegg blir det inspirerende foredrag for tillitsvalgte, der NMFs visepresident skal fortelle om styrearbeid.

140 på ungdomskonferansen

Men som vanlig er det ungdommene som trekker opp antallet deltakere på Hell. 140 ungdommer fra store deler av landet inntar Hell på lørdag formiddag.

– Det fine med konferansen på Hell er at vi kjører noen seminarer for alle. På den måten får også ungdommene med seg innlegget til Svein Harberg, forteller Håvard Hinsverk, som er prosjektleder for ungdomskonferansen.

– I år kommer Jørgen Foss og Hilde Sandvær fra forbundsstyret til å bruke mye tid med ungdommene. De to fra Forbundsstyret er fortsatt unge, så vi håper de kan inspirere de unge tillitsvalgte til å stå på videre. ikke bare som musikanter og drillere, men som viktige bidragsytere på tillitsvalgtsiden, sier Hinsverk.

Ungdomskonferansen 2015

Utenlandske gjester

En av grunnene til at folk kommer tilbake til Hell-symposiene år etter år, er at det stadig hentes nye forelesere. Lengst reiseveg i år har Nicki Du Plessis fra Sør-Afrika. Hun har overtatt som daglig leder i Field Band Foundation, etter Retha Cilliers døde i fjor. Hun vil fortelle om erfaringene med Pulse-prosjektet, først i en fellesøkt for alle, deretter på ungdomskonferansen.

Dirigentsymposiene er kjent for å ha gjester fra utlandet. I år er det to svensker som kommer, Jan Utbult og Thomas Clamor . I tillegg kommer ikke ukjente Thomas Doss og Michal Bartosch.

Hellsymposiene 2015

– Selv om folk ønsker å få spennende foredragsholdere tilbake, så er vår erfaring at det er viktig å tilføre nye foredragsholdere hvert eneste år, sier Karsten Landrø, daglig leder i NMF Trøndelag. Personlig gleder han seg mest til søndagens konsert med Nidarholm Musikkforening og Thomas Doss på søndag.

ENGASJEMENT: Stort engasjement blant deltakerne på ungdomskonferansen. Her fra fjorårets konferanse. (Foto: Knut Erlend Jegersen)

ENGASJEMENT: Stort engasjement blant deltakerne på ungdomskonferansen 2014.(Foto: Knut Erlend Jegersen)

Inspirasjon

I tillegg blir det en rekke foredrag om alt fra korpsdrift til hvordan rekruttere og beholde musikanter i voksenkorpset. Og som alltid når så mange korpsengasjerte mennesker er samlet (over 300 deltakere) blir det rikelig tid til diskusjoner. Søndag ettermiddag drar nok mange hjem med mye inspirasjon i bagasjen foran et nytt semester.