– Ja, jeg er veldig spent, for jeg har store forhåpninger til dette korpset, avslører Tanja. Hun gleder seg over at de aller fleste i korpset fortsatte fra forrige sesong, og vil bruke året til å utvikle gjengen ytterligere.
– Og så er alle de nye musikantene som kom gjennom prøvespillet i sommer svært talentfulle, så jeg har virkelig stor forventninger for dette året.

Musikalsk utvikling er alltid første svar når Tanja skal beskrive sine målsetninger med RØST, men hvordan vil hun jobbe for dette?

– Vi har utfordrende og interessant musikk på repertoaret i år, som jeg virkelig ser frem til å jobbe med sammen med disse unge og ambisiøse musikerne, smiler hun og ramser opp:
– For en ære å spille Egil Hovlands musikk i Egil Hovlands hjemmekirke i Fredrikstad! For en glede å ha tidligere RØST-musikanter som solist på Ås! For en opplevelse å få starte Musikkorpsenes År 2018 i Kongsberg med fantastisk musikk fra blant annet West Side Story, jubler hun.

Høydepunkt etter høydepunkt etter høydepunkt

Det var mange uforglemmelige øyeblikk med RØST forrige sesong, og dirigenten sliter med å nevne høydepunkter.

– Men jeg husker klart det første møtet med korpset i Ridehuset. Det var så god energi fra første øyeblikk. Og så kjenner jeg fremdeles den fantastiske atmosfæren da vi spilte med fantastiske Ole Edvard Antonsen, og han inspirerte oss alle til å spille bedre enn noensinne, forteller hun. Men det siste øyeblikket er kanskje det beste:
– Konserten i Hamar Kulturhus, hvor korpset var vanvittig godt forberedt og vi hadde så mye moro på scenen. Det var magisk, mener Tanja.

Høyt nivå, trangt nåløye

Gledelig mange musikanter prøvespilte før høstens sesongstart, og for å sikre en balansert besetning ble det dessverre ikke plass til alle.

– Vi har vært veldig heldige ved å være i en situasjon der flere og flere søker seg til RØST. Det betyr at ferdighetsnivået blant de som kommer inn har blitt skyhøyt, men det betyr dessverre også at vi har måttet skrive brev til noen veldig fine musikere som ikke fikk plass denne gangen, men jeg håper virkelig de kommer igjen neste år, understreker Tanja.

En utfordring til publikum!

Dirigenten vil ikke avsløre for mye om den kommende sesongen, men gleder seg til samlingen i Fredrikstad.

– Konserten i Glemmen Kirke vil musikalsk sett være veldig «festlig». Vi skal spille musikk som absolutt vil gi en god opplevelse i kirken, lover hun og utdyper:
– Fargene i musikken vil skifte fra stolte fanfarer til váre sorgfulle akkorder, og til store feiringer. For vi skal hedre mitt hjemland, Finlands 100 årsjubileum. Vi skal ikke spille finsk musikk, men finske melodier skjult i et sted under konserten, smiler hun, og utfordrer publikum:

– Nå utfordrer jeg publikum! Hvem kan faktisk finne hvilket stykke jeg snakker om?!