For to år siden tok Trøndelag Ungdomskorps initiativ til en samling for alle landets regionkorps. Den gang var det Hedmark og Oppland regionkorps (HOKK) som vant, og dermed overtok de stafettpinnen. Resultatet ble en manifestasjon over kvalitet, entusiasme og variasjon. 350 ungdommer i alderen 13 – 19 viste at det er høy kvalitet på regionkorpsene i landet.

Inspirerende for dirigentene

Hvert korps hadde 30 minutter hver. Pliktnummeret var Oscar Borgs «Kronprins Olavs honnørmarsj», skrevet helt tilbake i 1891. Og allerede da Hordaland Ungdomskorps (HUK) under ledelse av Arvid Anthun gikk på scenen kl 11, var det godt med publikum. Slik fortsatte det til Nordland Janitsjar under ledelse av Irene Anda gikk på som sjette og siste korps klokken 15.

– Det å dirigere dette regionkorpset er noe av det kjekkeste jeg har gjort i hele min dirigentkarriere, sa Arvid Anthun etter at HUK hadde gjort sin fremførelse. Og Morten Fagerjord, som dirigerte «hjemmekorpset» Hedmark og Oppland (HOKK), sa seg enig.

– Det er sånn enorm energi i denne gjengen her, det er trist hver gang noen må slutte, men heldigvis kommer det nye hvert år, sier Fagerjord, som opprinnelig er fra Mo i Rana.

Toneheim med festkonsert

Toneheim Folkehøyskole er en viktig samarbeidspartner, og skolens ulike ensembler fikk æren av å spille festkonsert i forkant av premieutdelingen. Da det ble klart at RØST ble utropt til vinner, var det rene kaos i salen. På vår Facebook-side kan du se den direktesendte premieutdelingen i opptak.

Så glad blir man når seieren er et faktum. (Foto: Håkon Mogstad)

Garden i storslag

Klokken 16.30 var det klart for en utrolig konsert med HMKG Musikkorps. Korpsets mangeårige dirigent, Eldar Nilsen, kom rett fra dommerplassen. Den delte han med en annen veteran i dommersammenheng, Bjørn Morten Kjærnes.  Dersom det hadde vært godt med publikum under konkurransen, så var det stinn brakke da Garden dro i gang, Flere av musikerne er enten tidligere musikere i regionkorpsene eller de spiller der fortsatt. Det var enorm jubel fra publikum hver gang en av musikerne presenterte seg og fortalte hvilket regionkorps han eller hun hadde bakgrunn fra.

Fornøyd generalsekretær

NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø, var også til stede i salen og kan ikke få fullrost arrangementet nok.

– Det har vært et kjempeflott arrangement! Dette var andre gang, og det er kanskje kommet for å bli.

Midtbø hørte alle korpsene, og kunne konstatere at det det kryr av flotte talenter i korpsene.

– Det var fin musikk og flotte fremføringer av alle regionkorpsene – slike samlinger er en flott anledning til å gi og hente inspirasjon. Jeg er sikker på at alle musikantene har hatt en god opplevelse, både musikalsk og sosialt. Hamar kulturhus viste seg som en glimrende arena.Slike arrangement gjør seg ikke selv. Så til slutt; Stor takk til alle som har bidratt til suksessen, både ansatte og frivillige!!

Resultater:

1 Regionkorps Øst 94 +0eng
2 Hordaland Ungdomskorps 93 poeng
3 Trøndelag Ungdomskorps 90 poeng
4 Rogaland Ungdomskorps 89 poeng
5 Nordland Janitsjar  88 poeng
6 Hedmark og Oppland Regionkorps 87 poeng

Solistpris: Horn i Trøndelag Ungdomskorps
Gruppepris: Euphonium/tuba i Regionkorps Øst