Vi rakk en kjapp prat over partiturene med musikalsk leder Tanja Ikonen, én dag før korpset samles igjen. Samspill er nøkkelordet for helgen.

– Vi har ikke bare unge talenter i korpset, men også foran oss som solist. Jeg mener det viktigste i min jobb min som dirigent ikke primært er å finne talenter, men å støtte talentene! Derfor er fokus for denne samlingen hvor viktig det er å samhandle mens de lager musikk, forteller hun.

– Samspill mellom musikere, mellom korps og solister, mellom dirigent og korps, og mellom korps og publikum, er nøkkelen til å skape en best mulig konsertopplevelse.

Talentfullt besøk

Ikonen gleder seg til å jobbe med RØST igjen, som denne gangen får besøk av unge talenter fra TUP (Talentutviklingsprogrammet Unge musikere) ved Norges Musikkhøyskole. Tuva Elise Odland på fiolin, trompetist Johanne Dahl Hanssen og Marie L. Lille Haugen på fløyte deltar på samlingen og konserten søndag.

– Hva kan publikum forvente på konserten?

– Paul Hindemith har sagt: «Folk som lager musikk sammen, kan ikke bli fiender. I det minste mens musikken varer.» Jeg tror det er budskapet vi ønsker å gi i konserten vår på lørdag, smiler Ikonen. Hun lover et internasjonalt og fargerikt preg på konserten.

– Denne konserten skal vi presentere hele spekteret av fargekartet, så publikum kan forvente seg toner fra gullblå til skarlagen. Vi spiller musikk fra Spania, Brasil, Storbritannia og Frankrike, og presenterer dem med norske fremtidige stjerner, lokker hun.

Tanja Ikonen varmer seg før RØST-samlingen