Programleder i elitedivisjon er Stein Skorpholm. Han får med seg Jens T. Larsen som ekspertkommentator både fredag og lørdag. Larsen er tilknyttet Universitetet i Stavanger og har lang erfaring som dommer. Han har også vært ekspertkommentator under Siddis Brass, men debuterer i denne rollen i NM brass.

I 1. divisjon er det Håkon Mogstad som er programleder. Også her er det et nytt fjes som ekspertkommentator. Trond Madsen er kunsterisk leder i BIT20 Ensemble i Bergen, er slagverker og har dirigert flere korps, blant annet profesjonelle korps.

– Hva er årsaken til at seerne må betale for å se på i år?

– Vi har vurdert dette nøye og landet på at det nå er naturlig å ta betalt for sendingene. Det er betydelige kostnader knyttet til produksjonen av disse sendingene, og ved å ta betalt for dem kan vi løfte kvaliteten enda et par hakk, sier NMFs kommunikasjonssjef, Håkon Mogstad.

– Vil ikke dette føre til færre seere?

– Noen færre vil det nok bli, men 150 kroner bør ikke skremme vekk altfor mange. Da kan du se sendingene der og da og en hel uke frem i tid. Legger du 40 kroner i potten kan du se sendingene hele 2020. Og fra 2021 er sendingene tilgjengelig for alle.

Mange timer

Med 75 deltakende korps og 85 fremførelser , blir det mange timer med det ypperste av det brassbandene har å by på. Årets pliktnummer er «Myth Forest» av Stig Nordhagen. Nordhagen kommer til å være til stede i Grieghallen og vil også være gjest i vårt studio. Stykket ble første gang brukt under EM brass i 2013 i Oslo.

Nytt av året er også at det blir innslag fra Peer Gynt-sal under dommerpausene i elitedivisjon og 1. divisjon.

– På den måten får vi i enda sterkere grad formidlet hele NM-konkurransen, avslutter Mogstad.