Rotevatn har spilt fløyte i korps så lenge han kan huske, og ramser opp en karriere som spenner fra Nordfjordeid Skulekorps og Eid Musikklag, via Lethbridge Community Gold Band og Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps, til Skjold/Nesttun Janitsjar. Han takker sommerkursene for den innholdsrike karrieren.

– Jeg tror jeg var med fem ganger, men jeg hugser ikke helt nøyaktig, smiler han.

Stortingsrepresentanten, som representerer Sogn og Fjordane, trekker frem det sosiale som hovedmotivasjonen for å delta.

– Jeg fikk nye, fantastiske venner som jeg fremdeles holder kontakten med. Man fikk seg et fantastisk nettverk, som kom godt med ved mange anledninger senere. I tillegg fikk jeg musikalske utfordringer, og traff andre musikkinteressert ungdom fra regionen, forteller han.

Sommerkursene har stor verdi
Rotevatn mener sommerkursene også har en verdi utover den enkelte musikants utbytte.

– For korpset har det en verdi i forhold til å holde lenger på musikantene, som også får et bedre musikalsk nivå. For organisasjonen har det en stor verdi, fordi det som regel er den første arenaen der musikantene får et aktivt forhold til organisasjonen NMF. I tillegg er alt som er bra for musikanten og korpset selvfølgelig også bra for NMF, mener han.

Sommerkursfølelsen
– Har du noen sommerkursminner du husker spesielt godt?

– Det må være da jeg og noen kamerater snek oss ut midt på natten for å holde pokerlag i en annen hytte. Vi vart tatt på fersk gjerning, og truet med både utvising fra kurset og mere til. Men vi fikk heldigvis bli, ler han.

Og han er helt klar på spørsmål om hva som er hans opplevelse av Sommerkursfølelsen:

– Å ligge i lunsjen og dra seg på plenen utenfor Fjordane Folkehøgskule i stekende solskinn, og samtidig ikke være helt trygg, fordi du visste at en vass-krig var like kring hjørnet.

gult sommerkurs