Siden 2015 har NMF arrangert FeriePULSE. Det er et lavterskeltilbud for barn, og man må ikke være med i korps til vanlig for å delta. Arrangementene har gått i Oslo og Bergen i skolenes høst- og vinterferier. I fjor startet man for første gang opp med SommerPULSE i Molde, og denne uken har historiens andre SommerPULSE vært arrangert på kulturskolen i Molde.

Prosjektet FeriePULSE er mulig å arrangere med støtte fra Kavlifondet, Barne- ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir). SommerPULSE i Molde er også støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune.

Produsent for årets SommerPULSE, Oda Salthammer er veldig godt fornøyd med uken som er gått, og gleder seg til konserten, som kommer til å gå for en fullsatt sal.

– Jeg var en stund redd for at vi ikke fikk plass til alle, men nå ser det ut som det går bra, sier hun. En av grunnene til at det har gått så bra denne uken er alle de dyktige medarbeiderne hun har rundt seg.

Praktikantprogram

NMF har også et eget praktikantprogram, og fem ungdommer i alderen 15 – 20 har vært med og hjulpet til under uken. To av dem var også med i fjor, og alle opplever at de får mye erfaring med seg i sekken etter en slik uke.

PRAKTIKANTENE: Daniel Flataker, 15 Hatlane skolekorps, Nora Marie Hesjedal 17 Eikefjord skolekorps, Marius Arntsen 17 Stryn skulekorps OG Stryn Musikklag, Mathea Eggen Faksen 16 Tomrefjord skolekorps og Erlend Lindvåg Solemdal 20 eks Kviltorp og Nordbyen skolekorps

– Vi gjør egentlig alt, sier eldstemeann, Erlend Solemdal (20). Mathea på 16 var også praktikant i fjor:

– Vi er bindeleddet mellom instruktørene og deltakerne, og det er verdifull erfaring å ta med, sier hun. I tillegg til erfaringen de får med seg, får de et praktikantstipend på 2500 kroner i løpet av uken de er med.

Språk en utfordring

I år er det langt flere som ikke spiller i korps til vanlig enn i fjor. Mange er syriske flyktninger som kom til Norge for to år siden. En tolk er med på kurset og hjelper med å kommunisere med disse.

– Vi merker også at de ikke er vant til den disiplinen som er påkrevd for å øve inn musikk, sier Marius.

Men Erlend som har vært med to år, opplever likevel at årets kurs har gått greiere, ikke minst pga bedre lokaler og at øvingsrom og spiserom er i samme bygg.

Potensiale

Med over 40 deltakere som ikke er korpsmusikanter eller – drillere, er det et stort potensiale for å få flere av dem inn i korps til høsten.

– Vi har ikke helt klart for oss hvordan vi skal gjøre dette, men noen tiltak vil bli gjort for å få dem inn i ett av de tre skolekorpsene i Molde, sier Oda Salthammer, som allerede har fått mange tomler opp fra foreldre.

– De skryter av at det er så bra gjennomført, og det er jo hyggelig å høre. I tillegg er det flere av barna som har spurt om det blir SommerPULSE også neste år, og det er et tegn på at de har kost seg, avslutter hun.