– Endelig, endelig, endelig, sa en utrolig glad Karina Vigdel i Stavanger Brass Band etter at seieren var et faktum. Og alle skulle klemme i seiersrusen.

Ofte er det korpset som gjør det best på pliktnummeret som også stikker av med NM-tittelen, det skjedde også i år. Stavangerkorpset oppnådde 94 poeng på pliktnummeret, og med 96 poeng på sitt selvalgtstykke, «Auduvi Media Nocte», vant siddisene ett poeng foran Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Sistnevnte korps har vunnet fire år på rad, og kunne blitt historisk dersom de hadde vunnet også i år.

Det er utrolig viktig å ha gode forbilder å strekke seg etter for unge og gamle.

Men i år gikk altså Stavanger BB av med seieren og Irene Anda som var kommentator i elitedivisjonen i NM-studio tror dette betyr mye for brassmiljøet i Rogaland.

– Jeg tror at seieren til Stavanger Brassband er en inspirasjon for absolutt hele brassmiljøet i Rogaland. Det er utrolig viktig å ha gode forbilder å strekke seg etter for unge og gamle. Takket være den fantastiske seieren til Stavanger Brassband får vi ekstra fokus på det ene elite-brassbandet vi har i Rogaland, og jeg håper det kan inspirere til flittig øving slik at vi på sikt kan utvikle enda flere elite-brassband. Det trenger vi!

Morten Wensberg var ekspertkommentator i NM-studio under prliktnummeret. Han er også veldig glad for at seieren gikk til Rogaland.

– Seieren til Stavanger Brass Band, SBB er veldig imponerende og betyr mye for korpsmiljøet i regionen. Dette er en bekreftelse på at SBB driver veldig bra og på at messingmiljøet vårt er sterkt og bredt nok til å gi grobunn for en så sterk spydspiss. Men den ALLER største prestasjonen her er SBBs tålmodige og knallharde arbeid i de årene de ikke har gått helt til topps. Korpset har stått på og hele veien hatt tro på sitt prosjekt og på at deres innsats vil bli belønnet til sist. Da er det så ufattelig hyggelig når de vinner!

Men den ALLER største prestasjonen er SBBs tålmodige og knallharde arbeid i de årene de ikke har gått helt til topps.

Ulf Rosenberge er leder i SBB. Han mener seieren er hardt arbeid over lang tid.

– Erfaringen viser at kvalitetsspiralen som har dreid oppover og oppover siden 1970-tallet på brass-siden har vært til glede for hele bevegelsen. Det ene drar det andre med seg. Men det utfordrer også Stavanger Brass Band til å fortsette det gode samarbeidet med skolekorps og SBB Talent-programmet som korpset har kjørt i noen år. Korpset må ta forbilde-rollen alvorlig. Flertallet av de dyktige musikantene i SBB er også dirigenter/instruktører i skolekorpsene i regionen. Det er et viktig arbeid.

Dette utfordrer også Stavanger Brass Band til å fortsette det gode samarbeidet med skolekorps og SBB Talent-programmet som korpset har kjørt i noen år.

 

Jevnt i toppen

Manger Musikklag ble nummer tre, med samme poengsum som naboene, Eikanger-Bjørsvik. Radøykorpset fikk høyeste poengsum av samtlige på selvvalgt, hele 97 poeng, men med 91 poeng på pliktnummeret ble de nummer tre. Oslo Brass Band var nærmest de tre «Angerkorpsene» men et stykke bak poengmessig.

Stavangers dag

Det ble en god kveld for Stavanger. I 2. divisjon gikk nemlig Musikkorpset Gjallarhorn til topps. Ta med at Tysvær Brass gikk til topps i 4. divisjon, så var dette en god kveld for Rogalandskorpsene.

Jevnt i 1. divisjon

Også i 1. divisjon var det jevnt. Oslofjord Brass gikk til topps kun 1/2 poeng foran Askøy Brass Band. Men Askøy tok seieren i 3. divisjon, der Follesø Musikklag vant.

Her kan du lese hva 4barsrest skriver om NM brass 2015

Spillerom på NRK P2 var også i Grieghallen under NM brass 2015. Her kan du høre reportasjen.