– Glad, stolt og imponert.

Dirigent og kunstnerisk leder for RØST, Tanja Räsänen, brukte store ord etter at hennes unge elever hadde avsluttet sesongens siste samling med en fantastisk konsert i Bragernes kirke i Drammen. Ikke minst viste de hvilket nivå de holdt, da de sammen med solist Øystein Baadsvik framførte ”Concerto for Tuba and Chamber Orchestra”.

Suksessen til tross var Tanja Räsänen allerede fem minutter etter konserten i ferd med å legge planer for hvordan korpset kan utvikle seg videre. Konserten var så bra, men likevel kan de bli enda bedre, mener hun.

Stor utvikling
– Dette var definitivt det vanskeligste de har framført. I tillegg ga akustikken i kirken oss en ekstra utfordring på denne konserten. Det var vanskelig. Men jeg er så imponert over hvordan de har utviklet seg fra vi møttes første gang, sier den entusiastiske dirigenten som på kort varsel overtok RØST før første samling i høst – og som har gjort en enorm jobb.

Til tross for at de unge musikantene blant annet skulle framføre et meget krevende stykke, beregnet på profesjonelle musikere, var hun ikke nervøs før konsertstart.

– Jeg stoler på dem. Vi stoler på hverandre. Det er klart de er unge og ting kan skje, men det kan det alltids. Jeg vet imidlertid at de vil gjøre sitt aller beste. De forbereder seg godt. Det viste de ikke minst foran denne samlingen. Dette er vanskelig musikk, men allerede fredag kveld var jeg beroliget og slappet av, forklarer hun. 

Se bilder fra Samling 3 i Buskerud

Store planer
Neste gang RØST møtes er til høsten. Räsänen håper og tror de aller fleste fortsetter – og hun håper også at flere nye, dyktige og entusiastiske musikanter vil prøvespille for korpset.

– Spesielt trenger vi flere på walthorn og slagverk. Men vi ønsker alle instrumenter velkomne. Jeg håper ryktet sprer seg om hva RØST får til og at det er gøy å være en del av dette, sier hun.

Planene hun har for RØST framover er ambisiøse. Hun kan ikke røpe alt nå, men når hun ser hva de har fått til, spesielt denne siste øvingshelgen, kan hun nesten ikke se noen grenser for hva de kan få til i framtiden.

– RØST er et flott korps som ennå kan bli bedre. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, smiler Tanja Räsänen.

Det gjør vi og!

Spørsmål angående RØST? 
regionkorps@musikkorps.no

RØST - hele gjengen