– Vi amatørmusikere aksepterer ikke at de profesjonelle korpsene blir nedlagt! En nedleggelse vil få uante følger for korpsbevegelsen og kulturen, både her i Vestfold og rekrutteringsmessig generelt, heter det i en uttalelse.

Aksjonerer søndag

Aksjonen vil foregå søndag 25. september kl. 1300 i Lystlunden, og alle korps, foreninger og innbyggere i Vestfold blir oppfordret om å bli med på en oppmarsj for å marker støtte til Marinemusikken.

Kulturelt bindeledd

– Forsvaret trenger Marinemusikken som et kulturelt bindeledd mellom seg og befolkningen. Korpsbevegelsen trenger Marinemusikken som en solid støttespiller, og alle andre i Vestfold ønsker fortsatt å nyte flotte konserter med Marinemusikken.

Marsjerer Storgata til Lystlunden

Planen er å marsjere Storgata ned til Lystlunden. Samlingspunkt Lystlunden. Wilfred Solberg, Hortens 17. mai general, stiller opp som «konferansier», og «roper» hvert korps inn i Lyslunden. Alle blir bedt om å lage plakater. Og hvis ditt korps ikke vanligvis marsjerer; sleng dere på likevel, og gå i toget bak et av de korpsene som spiller.

Det blir muligheter for å holde appell i Lystlunden.

– Vi ber om at korpsene melder seg på, slik at vi kan organisere rekkefølgen. Andre bare møter bare opp.

Vennligst meld dere på til humk@humk.no senest onsdag 21.september.

Les mer om aksjonen i Horten på FB-eventen.

Også Luftforsvarets Musikkorps er nedleggingstruget og skal aksjonere i Trondheim lørdag 24. september.

Les om aksjonen i Trondheim