– Det kommer til å bli et veldig interessant halvår med mange spennende aktiviteter.

Tanja Räsänen gleder seg. Som musikalsk leder av RØST står hun foran en vår der høydepunktene står i kø.
– Jeg har en følelse av at dette vil bli en av de beste sesongene musikalsk jeg har hatt med regionkorpset, smiler hun og ramser opp:
– Kongsberg med forbildene i HMK Garde, konserter i Budapest i et fantastisk kulturell atmosfære og ikke minst bidra på jubileumsmarkeringen i Oslo i april.

Lar historien farge fremtiden

RØST vil få en sentral rolle under Musikkorpsenes År i NMF Øst, og skal binde året sammen.
– I forbindelse med jubileet er det viktig å feire den utrolige tradisjonen Norge har på janitsjarfeltet. Fra et finsk perspektiv er den norske korpskulturen virkelig unik, og det å feire historien blir viktig, mener Räsänen. Hun er allikevel opptatt av å se fremover.

– Jubileumsåret er jo også en feiring av fremtiden og hva er et mer konkret eksempel på de kommende generasjonene enn RØST, et korps fullt av unge talenter med stor entusiasme og spilleglede. Jeg tror RØST viser oss at fremtiden er lys for korpsmusikk i Norge, og på den måten har korpset en viktig rolle i jubileumsprogrammet.

– Hva forventer du av korpset på Kongsberg?

– Høstsesongen med mange nye musikere krever alltid arbeid med holdninger og disiplinbygging. Jeg tror vi klarte å bygge opp et samspilt korps som jobbet mot det samme målet i løpet av høstens helger, så mine forventninger til samlingen på Kongsberg er høy, smiler dirigenten.

Kjøp billetter her

– Jeg håper i så måte at vi i løpet av helgen kan gå enda dypere i musikken bak notene og konsentrere oss mer om samspillet, slik at vi på Kongsberg-konserten og i Budapest er på vårt høyeste nivå.

Instrumentgruppene har jobbet mellom samlingene, avslører Räsänen.
– Jeg har utfordret RØST-musikantene til å ha egne gruppeøvelser og forberede et ensemble-stykke på egen hånd mellom Ås og Kongsberg-samlingene. Jeg er overbevist om at denne typen arbeid hjelper oss med å skape mer enhetlige instrumentgrupper som gjør den store forskjellen i orkesterlyd, så jeg er spent på å høre hva gruppene har fått til, forteller hun.

Vil gi publikum en uforglemmelig boost

Konserten på Kongsberg blir et høydepunkt også på grunn av samarbeidet. Tanja Räsänen gleder seg!
– Å opptre med Garden gir oss definitivt ekstra motivasjon. Garden representerer de verdiene som vi jobber for å oppnå i RØST: energisk musikkopplevelse, kombinert med heftig øvingsdisiplin og respekt for musikantfellesskapet, beskriver hun.

– Jeg har en følelse av at disse to korpsene sammen i konsert vil gi publikum en energiboost de ikke vil glemme i lang, lang tid. På konsertprogrammet vil det være både ungarsk og norsk musikk. I programmet blir det blant annet musikk av Franz Liszt og Egil Hovland.

Mer vil ikke Räsänen avsløre.

– Konserten vil definitivt være stappfull av energi og tekniske finesser, men også rørende øyeblikk. Mitt håp er at et fullt Krona får oppleve en herlig norsk korpskonsert!

Det er bare å begynne å glede seg!