Svein Henry Robertsen har dirigert korpset de siste fem årene. Da han overtok dirigentpinnen var det kun fem medlemmer igjen. På scenen i årets NM sitter det 26 musikere på scenen. I tillegg har korpset ni aspiranter.

– Nå begynner vi etter hvert å bli et ordentlig korps, sier Robertsen. Han jobber som prosesstekniker til daglig, men har plukket med seg en del opp gjennom årene, blant annet som musiker i Stavanger Brass Band.

– Dessuten er Sevland Skulekorps mitt gamle skolekorps, så jeg brenner for dette korpset, smiler han. Robertsen har bygd korpset, sakte, men sikkert. Han har tonet ned pølser og pizza-profilen, og satt spilleglede i sentrum. For tre år siden begynte korpset med to øvelser i uken, noe som betyr mye.

– Jeg får gjort mye mer på øvelsene nå, det er mindre behov for seminarer. I tillegg er det noen som har gruppeøvinger i tillegg.

Ungt korps

Han har fortsatt med de fem musikerne som var der da han startet. Men majoriteten av dem som i dag deltar, er musikanter på 10-11 år. Vi møtte søskenparet Linn og Marie Tangen på åtte og ti år. Begge innrømmer at de gruer seg til konkurransen.

– Hvorfor det?

– Jeg er redd for å spille feil, sier Linn, som deltar i sin aller første konkurranse noen sinne. Søster Marie er mer rutinert. Hun har deltatt både på Regionmesterskapet og Stavanger Open, men også hun innrømmer at hun gruer seg litt. Men de er begge klar på at de liker å spille arrangementet til Pink Floyd-klassikeren, The Dark Side of the Moon. Dessuten skryter begge av dirigenten.

– Han er kjempekjekk, sier Marie.

– Også er han tullete, sier Linn og fniser litt.

Linn og Marie Tangen, Sevland Skulekorps

Godt styre

Robertsen skryter av styret i korpset, som stiller i relativt ny uniform, med noter foran på skjørtene. Robertsen hadde en plan da han startet som dirigent om at korpset om noen år skulle delta i NM.

– Egentlig var vi klare i fjor, men da ble det arrangert i Trondheim, så det ble litt for langt.

Men i år er Karmøykorpset klar – og har meldt seg på i 2. divisjon.

– Ja, vi har fått gode tilbakemeldinger på de lokale konkurransene, så vi hiver oss ut i det. Så får vi se hva dommerne sier, avslutter Robertsen.