– Dette var ekstremt gøy, sier Sigvald. Jeg hadde håpet å gjøre det bra, og satset på en førstepris. Men dette ble et helt utrolig bra resultat. Jeg synes ikke jeg spilte så bra i semifinalen, men i finalen og superfinalen gikk det mye bedre.

Alle resultater UMM 2016

Korps og kulturskole som utgangspunkt

Sigvald Fersum begynte sin musikalske utdannelse i korpsbevegelsen samt ved Bergen kulturskole. I dag er han musikkelev ved Langhaugen videregående i Bergen. Han har spilt i Hellen Skoles Musikkorps siden 2005 og i Dragefjellets musikkorps siden 2012. igvald spiller også i Ung symfoni.

I tillegg til Årets musiker og publikumsprisen får Fersum solistoppdrag på festkonserten for NM skolekorps brass i Stavanger og et solistoppdrag med Oslo symfoniorkeser.

Årets talent 2016

Sofie Kolve Haukås (15) fra Bergen spiller trompet og fikk årets talentpris fra NMF. Denne prisen går til en som har utmerket seg spesielt i klasse 2. Sofie kom til finalekonserten som er runde to. Hun spiller i Krohnengen skoles musikkorps og Sandvikens Ungdomskorps.

Talentprisen er på 20.000 kroner samt solistoppdrag på NMFs Born to play-konsert i november, og stipen til Valdres sommersymfoni.

Sofie Kolve Haukås i aksjon under finalekonserten. Foto: UMM.

Sofie Kolve Haukås i aksjon under finalekonserten 2016. Foto: UMM.

Både Sofie Kolve Hakås og Sigvald Fersum har deltatt i UMM flere ganger.

Fersum deltok også i år med duoen Knott og Tott i kammermusikk. De fikk en 1. pris og kom til finalekonsert.

Inspirasjonspriser

NMF medlemmer som fikk inspirasjonspris på 7500,- kroner: Christopher Strømme fra Tønsberg Janitsjarkorps, Ola Sønstebø fra Sylling og Oddevall skolekorps og Hanne Dyrendal Seter fra Grenaderkorpset i Trondheim.

Ellers fikk disse tre også inspirasjonspris på 7500,- kroner: Frida Christoffersen, piano, Harald Ramm Haugland, piano og Grimstabrødrene, fiolin.

Resultater UMM 2016

Mye god konserterfaring

128 unge dyktige musikere kvalifiserte seg til UMMs nasjonale finale gjennom åtte regionale mesterskap. I det nasjonale mesterskapet spiller alle semifinaler, så finalekonserter for de beste i semifinalen og til slutt superfinalen med de fem beste fra finalekonserten.

UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund og Musikkpedagogene Norge.

Mer info finnner du på UMM sine sider.