– Det viktigste med å være med er å ha et konkret mål å jobbe frem mot, understreker dirigent Henriette Wie Flaig. Hun er klar:
– Veien mot målet er viktigere enn selve konkurransen, for når vi først sitter på scenen skal vi tenke konsert og å ha det gøy.

Skal bygge et lag

Påmeldingsfristen til neste års Distriktmesterskap for skolekorps er 9. desember, men Evje har allerede lagt en vei frem mot konkurransen.
– Det legges opp til seminarer, gruppeøvelser og tilrettelegging av musikken. Evje skoles musikkorps har hele 12 førstereis-musikanter i hovedkorpset i år, og det er viktig at disse får både en god opplevelse på scenen, men ikke minst mestringsfølelse i prosessen frem mot dagen, understreker Wie Flaig. Å bygge et nytt lag står i fokus.
– I forberedelsen legges det vekt på å styrke det sosiale som igjen vil komme samspillet til gode. Lytte, respekt og forståelse er tre nøkkelord, og alle tolv nye har fått hver sin «senior» i korpset som fadder, forteller dirigenten.

– Hva er planene for 2019?

– I 2019 er det først konkurranse og fokus på rekruttering, før marsjsesong og korpstur. Evje skoles musikkorps er så heldig å ha mange spilleoppdrag i løpet av mai/juni og det er stas å være en del av både familiekveld og 7 trinns-avslutning på Evje barneskole, men også å spille på 10. klasseavslutningen for elevene på Gjettum, forteller dirigenten.
– Dagen før 17 mai spiller vi også for de eldre rundt i nærmiljøet og avslutter med tog, is og boller på Epilepsisenteret. Dette er oppdrag som er viktige for oss og som bidrar til at vi blir mere synlige i nærmiljøet, mener hun. Men først er det altså Distriktmesterskap!

Familiekonkurranse

– I konkurransesammenheng har det frem til nå alltid vært et stort tema hvordan stemningen i dirigentens hjem blir, for der har det hvert år vært en intern konkurranse mellom Evjes skoles musikkorps sin dirigent og hennes sønn, som stiller i samme divisjon men med et annet korps, avslører Wie Flaig.
– Dette har ofte ført til at musikantene i Evje har øvd litt ekstra for å «vinne» internkonkurransen, ler hun, men forter seg å understreke:
– Musikantene gleder seg mest til å få spille konsert på en litt større scene enn man gjør til hverdags og å forhåpentligvis spille for en fullsatt sal.

Vi ønsker Evje skoles musikkorps lykke til med forberedelsene, og ser frem til å se og høre laget i mars!