– Det viktigste for korpset i forbindelse med Regionmesterskapet er at vi har et delmål å jobbe frem mot. Veien frem til RM er like viktig som selve konkurransen, mener leder av Oslo Postorkester Liv Bodil Sortodden. Hun håper konserten vil gjenspeile veien frem til målet.

– Vi spiller jo konserter gjennom hele året, men ved konkurranser blir det litt ekstra skjerping. RM er dessuten en viktig arena der vi kan møte gode korpsvenner, høre på andre korps i regionen og følge deres utvikling, smiler hun.

Er korpset meldt på Regionmesterskapet?

Jobber målrettet mot mars

Vi forbereder oss ved å ha helgeseminarer og gruppeprøver i tillegg til de vanlige prøvene. Vi leier inn eksterne instruktører for å få impulser utenfra, og forventer at den enkelte musiker legger inn et ekstra gir på hjemmeøvingen før konkurransene, avslører Sortodden. Men aller først skal repertoaret velges.

– Før endelig konkurransestykke er bestemt blir det en del primavista-spill, og dette er en god måte å utfordre seg selv på, mener korpslederen.

Korpset opp-ned

Men ikke alle utfordringer er like planlagte. Solodden forteller om himmel og helvete i Trondheim.

I 1996 var det NM-divisjonskvalik på fredagen i Trondheim, med påfølgende konkurranse på lørdag. Det føltes jo litt bortkastet ikke å skulle kvalifisere seg da vi først hadde tatt turen, så vi hadde jobbet hardt og håpet å klare det. Da resultatene av kvaliken ble kunngjort, var vi på siste plass av mange korps, forteller hun. Det var tungt.

– Vi gikk da på byen for å drukne våre sorger, men ble heldigvis stoppet. Det viste seg at dommerne hadde snudd rekkefølgen (!) etter å ha rotet med papirene. Da dette ble oppklart viste det seg at vi kom på førsteplass, og det ble en helt annerledes kveld og helg etter det, ler hun.

Les om hvordan den regjerende regionmesteren forbereder seg

Et vanlig korpsår

– Vi hadde jubileumssesong i 2017, så vi har derfor hatt et høyt aktivitetsnivå i år. I 2018 blir det de vanlige aktivitetene med juletrefester, RM og NM, sommerkonsert, høstkonsert, julekonsert og julegrantenninger, ramser hun opp. Men noe uvanlig blir året.

– Vi skal ha ny dirigent etter NM og frem til sommeren, samtidig med at vi lyser ut for fast dirigent fra høsten 2018.

Vi ønsker lykke til med forberedelsene og jakten på ny dirigent!

Følg med på Facebook