Stabekk Janitsjarorkester var et av de første korpsene som meldte seg på da NMF Øst endelig kunne åpne for påmelding til neste års regionmesterskap. Nå gleder de seg til å bruke konkurransen til å utvikle seg videre.

Vi tok en prat med korpsleder Hilde Marie Riis og deres nye dirigent Anna F. Hartmann.

– 2020 har vært et krevende år. Hvorfor tenker dere det er viktig å delta på RM neste år?
– Vi har klart å gjennomføre de planlagte konsertene dette året, med unntak av NM som ble avlyst, forteller Riis.

– Men det har jo vært mye unormalt, så det er fint å ha et musikalsk høydepunkt der framme, som motiverer alle og som minner om normale tilstander. Vi gleder oss også til å vise fram vår nye, utrolig flinke dirigent, smiler hun.

RM holder motivasjonen oppe

Korpset er klar på at RM er en utviklingsarena.
– I Stabekk har vi alltid vært opptatt av at en konkurranse ikke er noe annet enn en særs godt forberedt konsert. Men konkurranse tenner nok de fleste til å gi litt ekstra, avslører korpslederen, men understreker at konkurranse er viktig uavhengig av konkurranseinstinktet til musikantene.

– Konkurranser er viktig for å holde tempoet på den musikalske utviklingen, og ikke minst motivasjonen, oppe.

Alt om RM 2021

Dirigenten nikker enig.
– Det er sikkert ulike ting, men jeg vet at musikantene liker særlig godt når vi får til noe bra sammen. Selvfølgelig at teknikken og intonasjonen sitter, men også det at vi får til å skape det fine, magiske som heter musikk, smiler Hartmann. Hun bekrefter at neste års mesterskapsforberedelser blir litt uvanlige.

– Normalt ville vi hatt flere gruppeøvelser fram mot konkurransen, men vi har ikke tilgang på skolen der vi vanligvis øver, noe som er utfordrende. På skolen kunne vi delt korpset mer, og øvd i klasserom. Med unntak av fagott-gruppa er det få som har plass til en smittevernmessig korrekt gjennomført gruppeøvelse, så årets konkurranse krever mer individuell øving og at vi skaper musikken sammen på fellesøvelsene, understreker hun.

Lost and found

Korpset er ikke nye på konkurranse-scenen, og tok blant annet en sterk 2. plass i 2. divisjon for noen år siden. Men noen ganger går det litt over stokk og stein, avslører korpslederen.
– En gang mistet vi en oboist på Hamar…. Det var riktignok etter at vi hadde fremført stykket vårt, og vedkommende forsvant under sammenkomsten om kvelden. Men det tok nesten 20 år før vi «fant» hverandre igjen, ler hun.

Vi satser på at Stabekk Janitsjarorkester finner sammen, og ser frem til å oppleve dem på scenen under neste års RM!

Sees vi?