Juniorkorpset teller 26 musikanter, og de fleste er inne i sitt andre eller tredje spilleår.  Det er bare to av dem som tidligere har vært med på Distriktmesterskapet, og korpset stiller i 4. divisjon.

Alt om DM 2021

Vi tok en liten prat med musikantene Guro og Frida om hva synes de om å skulle være med på konkurranse igjen. Jentene hadde ikke fått beskjed om at korpset er påmeldt, men på spørsmål om hva de synes om å spille konkurranse igjen jubler de begge to!

– Skal vi?!

Begge er enige om at det er gøy å dra på Distriktmesterskap, og det er veldig gøy å spille der!
– Det aller beste sist var at korpslederen vår Paul lovet å komme i kjole på neste øvelse dersom de vant, forteller Guro og ler. Frida synes det å få være sammen en hel dag og gjøre korps-ting var det beste.

Dirigent Gro kan fortelle at sist de var med var i 2019. Da hadde juniorkorpset for første gang meldt seg på i 4. divisjon. De viste ingenting om de andre korpsene, bare at de var 2 hovedkorps og 2 juniorkorps påmeldt.
– Jeg prøvde å gjøre de veldig forberedt på at det å komme på 4 plass var bra, og at vi nok kom til å havne der, forteller hun.

– Jeg glemmer ikke reaksjonen til gjengen når de stod på scenen og 4. plassen ble ropt opp- og det ikke var dem. Det gikk noen korte sekunder før det gikk opp for dem at de fikk pokal. Da kom jubelen nesten før dommerne hadde lest opp navnet til 3. plassen, ler Andersen.

Håper på trygge rammer

2020 har for Kongsberg Guttemusikkorps, som for alle andre, vært preget av korona og smitteverntiltak. Mange av årets juniorer har vært aspiranter i en tid der de ikke fikk møtes til samspill på mange uker.
– Juniorene som er med i sitt 3 spilleår fikk ikke marsjere som de håpet, eller dra på sommertur. Å gjøre noe felles i trygge rammer gleder alle seg til! forteller Flesseberg.

– Våren 2020 har vært preget av zoomøvelser, parkeringsplassøvelser og korpsledere som tegnet sirkler og firkantbokser på alle parkeringsplasser de fant, smiler han. Helst i le for vårvinden og med forskjellige farger på krittene.

Nå er det fint med øvelser inne igjen, selv om man skal ha ekstra god avstand. Smittetrykket øker i Norge, men det er fortsatt lavt i Kongsberg. Korpset håper å kunne fortsette med fysiske øvelser.
– Styret i korpset følger nøye med, og vil legge til rette for så trygge rammer for aktivitet så lenge vi kan. Og så har de jo fått litt erfaring med Zoom og digitalt samspill alle sammen, påpeker han.

For Guro og Frida har ikke tankene på korona. Nå gleder de seg til å spille foran dommere igjen, for det gjør at det kiler litt i magen.
– Og så må vi høre litt på de andre, i alle fall hovedkorpset vårt. For de skal også spille, og det gleder vi oss til!

Vi ønsker Kongsberg Guttemusikkorps lykke til med forberedelsene.