Årets NM er det største som noen sinne har vært avviklet.
– Vi er godt i gang, men noe er det jo alltids. Nå satser vi på at fredagen flyter godt og god stemning på tribunen, smiler Ingrid Yerlikaya, nasjonal drillkonsulent. For det blir en lang helg.
– Hele 470 startnummer fordelt på 14 kategorier skal gjennomføres i helgen. Det gjelder å holde tungen rett i munnen, men huske at vi er her for å ha det gøy i tillegg.

Tidenes største NM

Hele landet representert
NM Korpsdrill er et virkelig nasjonalt mesterskap, med drillkorps fra både nord, vest og sør på startlistene. Stjørdal Drilltropp fra Trøndelag er allerede på plass:
– Vi stiller med 22 utøvere, og håper og tror vi holder det høye nivået, forteller styremedlem Hilde Sveås.
– Vi er jo veldig godt fornøyd med at så mange har klart å kvalifisere seg gjennom det de har prestert i sesongen. De har fått igjen for den gode innsatsen, skryter hun.

Helt fra nord kommer ambisiøse Svolvær Skoles Musikkorps. Mathea Pedersen og Vilde Ekrem Pedersen skal delta i Twirling duett preteen. I tillegg har Mathea kvalifisert seg i drilldans solo og 1baton også.
– Ambisjonene våre er at flere skal klare å kvalifisere seg til soloklassene i NM. Til neste år ønsker vi også å stille både i duett og tropp, sier Cathrine, som har vært instruktør for Svolvær de siste elleve årene.

Husk fotokonkurransen på Instagram!
Under årets NM skolekorps lager vi en uhøytidelig fotokonkurranse på Instagram. Vi ønsker bilder som viser at du er engasjert. For å delta i konkurransen må du merke bildet med#ilovekorps! 

Vinnerbildet blir premiert med to netters overnatting for to personer på et valgfritt Scandic-hotell.

Les mer her