Om NM Brass
NM brass arrangeres i Bergen i februar hvert år. Her møtes voksenkorps fra hele landet fordelt på seks divisjoner. For mer informasjon om arrangementet, send en e-post til nmbrass@musikkorps.no

Divisjonsinndeling NM brass 2019 – Etter resultatliste 2018 og kvalifisering 2019

Fredag 8. februar 2019
Elitedivisjon pliktnummer: start kl 1530 i Griegsalen
2. divisjon: start kl 0930 i Griegsalen
3. divisjon: start kl 1600 i Peer Gynt-sal
5. divisjon: start kl 1000 i Peer Gynt-sal

Lørdag 9. februar 2019
Elitedivisjon selvvalgt nummer: start kl 1445 i Griegsalen
1. divisjon: start kl 0830 i Griegsalen
4. divisjon: start kl 1000 i Peer Gynt-sal

Festkonsert og  premieutdeling lørdag kl 2045
BrassNight fra ca kl 2215 (dvs så snart premieutdelingen er ferdig).

Vær oppmerksom på at dette er ca tider, det kan bli justeringer.

Billettpriser
To dagers konkurransebillett – Voksne: Kr 350,-
To dagers konkurransebillett – Barn: Kr 100,-
Fredag konkurransebillett – Voksne: Kr 250,-
Lørdag konkurransebillett – Voksne: Kr 250,-
Festkonsertbillett: Kr 250,-
Brassnight: Kr 250,-

Billetter selges i NMF sin stand fredag og lørdag i spissen av Grieghallen 1. etg. og i Peer Gynt ved inngangen til konsertsal i 2. etg.

Trekking av spillerekkefølge
Det blir trekking av spillerekkefølge mandag 19. november kl 15.00. Det er mulig for korpsene å bytte spilletide. Da må det sendes inn bytteskjema innen 27. november. Dette må signeres av leder i begge korpsene.
Bytteskjema-2019-NM-brass

Trekking av spillerekkefølge Elitedivisjon pliktnummer
Det er lukket bedømming i Elitedivisjon pliktnummer.
Divisjonen trekkes fredag 8. februar kl 09:45. Rom: Klokkeklang (underetasjen i Peer Gynt.) Offentliggjøres kl 13.30 i  appen program.no

Pliktnummer 2019
I Elitedivisjon må korpsene fremføre pliktnummer og selvvalgt stykke.

Pliktnummer for elitedivisjonen under NM Brass 2019 er «Concerto Grosso» av komponist Derek Bourgeois.

Stykket er opprinnelig skrevet for 10-piece messingensemble, men ble arrangert for fullt brassband av komponisten selv i 1980.
Komponisten døde for ganske nøyaktig ett år siden, 6. september 2017. Han etterlot seg en imponerende mengde musikk for alle sjangrer, inkludert 116 symfonier.
For Brassbandbevegelsen er han kjent som en nyskapende komponist, som har flyttet grenser for sjangeren gjennom verk som «Serenade» (arr. for brassband i 1976), «Concerto Grosso» (1980), «Blitz» (1982) og «Forest of Dean» (1991).

NB!
Selve notematerialet har i 2018 fått en oppussing. Det er 2018-partitur som ligger til grunn for bedømmelsen.

Forlaget R. Smith & Co. informerer om at to endringer er gjort i forhold til den forrige utgaven:
1: Flygelhornsoloen ved tall 39 er skrevet om til 4/4 med andre noteverdier for å gjøre notebildet mer naturlig, men det klingende resultatet er uforandret.
2: Slagvekstemmen har fått noen få tilføyelser. Disse taktene kan fås fra NMF kostnadsfritt om et korps ønsker å bruke et notesett de allerede har i sitt eie.

Den nye versjonen kan kjøpes hos forlegger her:

Offisielt
Retningslinjer for dommere
Reglement for NM voksenkorps desember 2016

Opprykk og nedrykk – Før kvalifisering til NM brass 2019

APP:  En app for program og resultat. Last ned program.no og få informasjon frå NM rett på mobilen.

Android: https://goo.gl/IsblEC
iPhone: https://goo.gl/gYwnId