Vi jobber nå med å samle tråder og informasjon, og vil så snart som mulig sende deltakerkorpsene dette.

6. mars kl. 09.57

Vi har i dag, etter pålegg fra kommuneoverlegen i Ullensaker Lars Meyer–Myklestad, vedtatt at ØM Drill avlyses. Dette etter informasjon som han mottok fra Folkehelseinstituttet i går kveld, og som ikke vi har mulighet til å overprøve.

Først og fremst er vi utrolig triste for at vi finner oss i denne situasjonen, men vi har hatt god dialog med kommuneoverlegen hele veien, og forstår og respekterer avgjørelsen som er tatt.

I et intervju med Romerikes Blad sier blant annet Kommuneoverlegen:

Disse punktene vektlegges av Meyer-Myklestad når han anbefaler at et arrangement ikke skal gjennomføres:

  • Over 1000 personer/deltakere.
  • Tilreisende fra mange steder i landet (ev. utlandet).
  • Deltakere som er tett på hverandre.
  • Manglende muligheter for gode hygieniske forhold/tiltak.

– Vi må anta at vi er kommet inn i en fase der smitten vil sirkulere i befolkningen. Det vil si at man smitter hverandre uten å ha vært i smitteområder. Det får konsekvenser ved store arrangementer, sier Meyer-Myklestad.

Kommuneoverlegen er klar over at denne avgjørelsen medfører at mange barn, ungdom og foreldre blir veldig skuffet og at det har mulige økonomiske konsekvenser for flere, og dette beklager jeg selvfølgelig.

5. mar 2020 kl. 20.29

I lys av avlysningen av Holmenkollen-helgen har det kommet et par spørsmål i forbindelse med helgens ØM Drill. NMF Øst gjør en ny henvendelse med kommuneoverlegen i Ullensaker fredag morgen for endelig avgjørelse i tråd med Folkehelseinstituttet. Viktig: vi forbereder oss enn så lenge på å gjennomføre ØM Drill som planlagt.

VIKTIG:
– Er man syk, blir man hjemme.
– Blir man syk underveis i helgen, drar man hjem.
– Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånd-desinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig.
– God hostehygiene er viktig for å forebygge dråpesmitte.

03.03.20: Startlistene finner du nå under fanen Startlister og info

Korona-viruset og korpsaktivitet

De siste dagene har det kommet en del spørsmål til NMF om våre arrangementer i nær fremtid. Vi er i nær kontakt med Folkehelseinstituttet og med det vi vet pr 28.02. går våre arrangement som planlagt. Vi oppfordrer korpsene til å ha ekstra fokus på instrumentvask og håndhygiene på korpsøvelsene.
Les mer her

Oppdatering per. 23. februar 2020

Startlistene er nå publisert i program.no-appen (tilgjengelig gratis i både Google Play og App Store).  Startlistene slik vi kjenner de (PDF versjon) vil bli lagt ut her på nettsiden i løpet av noen dager.

Se forøvrig tidsplanen under for hvilke dager de ulike klassene er satt opp.

Oppdatering per 11. februar 2020

Foreløpig tidsplan for helgen er sendt ut til kontaktperson for alle påmeldte korps. Startliste er på vei!

Du finner den HER

 

Kontakt
Ikke nøl med å kontakte oss: omdrill@musikkorps.no // 922 30 508 (produsent)